«Спадщина» Михайла Задорожнього

«Спадщина»  Михайла Задорожнього

74‑річний житель Солошиного випустив збірку, яку готував майже десятиліття.

1 листопада шанувальники поетичного слова зібралися в читальному залі Кобеляцької районної бібліотеки, аби привітати свого колегу по творчому цеху з виходом книги.

Як розповів автор поетичної збірки «Спадщина» Михайло Задорожній, видання для нього є дуже цінним, оскільки у ньому зібрані вірші, які чоловік писав протягом десяти років.

«Спадщина» стала третьою книгою поета. Його перша збірка віршів «Над Дніпром, над степом» була написана в 2014 році. Далі чоловік у співавторстві з Вірою Свириденко підготував краєзнавчу книгу «Наше Солошине».

У поетичній збірці Михайло Задорожній розповідає про поетів та письменників, на творчій спадщині яких зростав і вчився. «Спадщина» складається з чотирьох розділів: «Шановній Тетяні Миколаївні Чешко», «Краєзнавець Віталій Іванович», «У ріднім краї не втрачу силу» і «Велика родина моя Україна». Передмову до книги написав Віталій Глинський.

«Коли читаєш його вірші, то розумієш, що земля і природа для нього такі ж живі істоти, як і людина» — написано в передмові.

Поезія Михайла Івановича — це історії про земляків, про рідне Солошине, про наболіле.

Під час презентації автор розповідав, за яких обставин з’являлися вірші і зачитував їх присутнім. Колеги та друзі ділилися своїми враженнями від творчості Михайла Задорожнього.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
9 листопада 2019, 12:38 | Кобеляки | Культура та освіта

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.