Перша жертва вогню

Перша жертва вогню

11 лютого під час пожежі в одному з приватних будинків Царичанки загинув місцевий мешканець. Таким чином вогняна стихія розпочала відлік своїх жертв уже в новому році.

11 лютого о 12:56 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Царичанській в селищі міського типу Царичанка.

Після отримання тривожного сигналу на місце події одразу прибуло чергове відділення 24-ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ГСЧС України в Дніпропетровській області.

Рятувальники з’ясували, що пожежа виникла в одноповерховому житловому будинку і перекинулася на конструкцію сараю. Вогонь знищив домашнє майно та  сарай. О 13:38 пожежу локалізували та о 14:12 ліквідували.

Жінку, яка перебувала в будинку, співробітники МНС врятували. А ось 44-річний чоловік загинув.

До ліквідації загоряння залучалися 6 чоловік особового складу та 1 одиниця пожежно-рятувальної техніки Головного управління.

Як повідомив редакцію «ЕХО» Сергій Шаповал, інспектор державної пожежно-рятувальної частини №24, це перший у 2020 році випадок із фатальним наслідком для людей.

Загалом же, за словами інспектора, статистика пожеж у районі далека від втішної. Протягом минулого року зафіксоване  суттєве зростання  їх кількості.

Сергій Шаповал говорить:

— Якщо подивитися на статистичні дані, то ми бачимо більш, аніж стовідсотковий ріст кількості пожеж, у порівнянні з 2018 роком. Основна причини — необережне поводження з вогнем та необережність під час паління. Що дає таку статистику? Передусім, маємо говорити про стрімке зростання зареєстрованих фактів паління сухої трави та очерету. Люди розводять багаття, кидають недопалки, а то й свідомо підпалюють траву. А все це — пожежі, знищена рослинність, загиблі тварини, пошкоджене майно. Із втішного — маємо тенденцію до зменшення пожеж внаслідок неправильної експлуатації пічного опалення. Напевне, громадяни зрештою зрозуміли, що за печами і димоходами необхідно слідкувати і утримувати їх у належному стані. Дуже сподіваюся, що земляки зрозуміють і згубність випалювання трави та очерету. Користі від цього ніякої, у тому числі і для майбутніх сінокосів. А от шкоди несвідомі люди приносять дуже багато. 

Причини пожеж

Причина

2018

2019

к/з електропроводки в будівлях, спорудах

7

9

несправність пічного опалення

6

3

підпал

3

4

пожежі на автотранспорті (к/з)

3

2

необережне поводження з вогнем

66

160

розряд блискавки

1

1

пожежі на автотранспорті (підпал/інше)

4

1

дитячі пустощі з вогнем

2

2

несправність газового опалення

1

1

необережність під час паління

5

11

 

 


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
21 лютого 2020, 18:20 | Царичанка | Надзвичайне

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.