У зв’язку з поширенням грипу птиці птахофабрики області – на закритому режимі роботи

У зв’язку з поширенням грипу птиці птахофабрики області – на закритому режимі роботи

Фахівці Держпродспоживслужби провели ряд заходів державного контролю у птахогосподарствах області на предмет дотримання закритого режиму роботи та вимог біобезпеки з метою недопущення поширення збудника вірусу грипу птиці.

Спеціалісти Полтавського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області разом із представником Регіональної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області провели перевірку на ПрАТ «Полтавська птахофабрика» та вручили оператору 2 приписи за виявлені несуттєві порушення.

Начальник Диканського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області та фахівці районної державної лікарні ветмедицини провели епізоотичне обстеження СТОВ «Диканське інкубаторно-птахівниче підприємство» та ПрАТ «Полтавська птахофабрика» (відділок № 3, с. Стасі). Під час заходів фахівці провели роз’яснювальну роботу, надали рекомендації та вручили пам’ятки. Результати позапланових заходів показали, що на даних підприємствах дотримуються вимоги біобезпеки та закритий режим роботи забезпечено.

Із метою профілактики захворювання птиці на грип керівники птахогосподарств і власники особистих селянських господарств зобов’язані виконувати вимоги, передбачені ветеринарно-санітарними правилами та посилити додаткові заходи, які попереджують захворювання птиці.

Завезення нової птиці необхідно здійснювати виключно з благополучних областей і районів. Завезену у птахогосподарства птицю слід піддавати профілактичному карантинуванню згідно методичних рекомендацій. При перших ознаках захворювання, незвичній поведінці птиці чи у випадку масової загибелі необхідно терміново сповістити Держпродспоживслужбу чи державну ветеринарну службу району чи міста.






Автор: ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області
25 лютого 2020, 11:57 | Полтавщина | Надзвичайне

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.