Просто не помітять: лікар повідомив хорошу новину про хворобу

Просто не помітять: лікар повідомив хорошу новину про хворобу

Що каже інфекціоніст

При легкій формі зараження на коронавірус людина пару раз кашлянула, потім виробляється імунітет — і вона здорова. Причому, таких випадків буде в Україні більшість, — інформує інфекціоніст.

У той час, як в Італії 101-річний пацієнт подолав Covid-19 і повністю одужав, український вірусолог розповів, що більшість українців, які захворіють на коронавірус, навіть не відчують, що хворі.

Як повідомляє НВ, таку думку висловив вірусолог і глава організації Інфекційний контроль в Україні Андрій Александрін, додавши, що в багатьох все буде виглядати, як незначний кашель і підйом температури до 37,2 градуса — на подібне звичайна людина може навіть не звернути уваги.

 

«Вірус прийшов у організм»

«При легкій формі людина пару раз кашлянула, потім виробляється імунітет — і вона здорова», — підтримав цю думку практикуючий інфекціоніст і кандидат медичних наук Юрій Жигарев. За його словами, таке захворювання не вимагає втручання лікарів — людина просто має самоізолюватись і дотримуватися правил гігієни.

Важка ж форма перебігу коронавірусу пов’язана не стільки із самим характером цієї хвороби, скільки з паралельними ускладненнями, відзначають вірусологи.

Люди з інсультом, інфарктом, астмою та іншими захворювання дихальних шляхів — у зоні ризику.
Для важких хворих з COVID-19 необхідно використовувати апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ), збагачувати киснем кров і, можливо, призначати протизапальні препарати. Однак ті перемагають не сам вірус, а запальні процеси.


Автор: Ігор Бабаєв



1. orakul / 5 квітня 2020, 08:39 Цитувати
І як це блін розуміти? Дали команду на згортаня кумедії? Вже імунітет сам справиться. Пересічні нічого і не замітят, лише пару разів чхнуть. І що головне, ніхто і не взна толком, чи хворів він чи ні. Та й яка кому різниця. Ну щось було і само пройшло. Все це понятно, але нафіга так різко. Пришелепувата бидломаса тілько-но в смак війшла в намордниках ходити. Тільки надоставали, накупили, декому навіть з гейропи привезли. Намордник став символом, став предметом гордості, чи гідності, блін. Дами навіть почали хвастатися як модною сукнею. Скажились лиш на те, що влада бали заборонила. І тут тобі отака новина. Тепер що, скоро й намордники скасують? е знову якась шокова терапія, блін. Ну вже звикли до намордників всі. Вже нікого на вулиці без намордника і не побачиш. Все так гарно йшло. Й на тобі "більшість українців, які захворіють на коронавірус, навіть не відчують, що хворі." Бля, та до суду таких. Навіщо ж тоді українці так очікували того вірусу, як богообрані Машіаха. Так блін сподівалися, так готувалися, ночами не спали, і тут нате вам - "навіть не відчують, що хворі." А Селена ще чогось і обурюється.
2. микола козак / 5 квітня 2020, 09:02 Цитувати
Цікаво знати , хто має звязок з сімейним лікарем , чи до кого з Вас телефонував сімейний лікар і цікавився Вашим станом , чи розповів про карантин , чи знаєте Ви телефон Вашого сімейного лікаря?
3. Ltava / 5 квітня 2020, 15:35 Цитувати
2.микола козак
«Цікаво знати , хто має звязок з сімейним лікарем , »


До слова - гарна підказка для редакції !!! Надрукуйте телефони сімейних лікарів !!!
4. Filon / 5 квітня 2020, 15:40 Цитувати
Хлопці вже не один раз просив, щоб надали. Кажуть у Хвейсбукові є. Але мені потрібно офіційно. Адже номер приватного телефону - це особиста інформація, захищена законом. Але добре, у понеділок попрошу знову.
5. Ltava / 5 квітня 2020, 15:54 Цитувати
4.Filon
«це особиста інформація, захищена законом»


При підписанні декларацій у пацієнтів брали номера а лікарі зобов"язані надати свої))
6. микола козак / 5 квітня 2020, 18:09 Цитувати
5.Ltava
«
При підписанні декларацій у пацієнтів брали номера а лікарі зобов"язані надати свої))
»

Це дійсно так , але навіть декларації не всим видали , а можливо і нікому.В декларації дійсно повинен бути телефон лікаря , не приватний , а службовий.І чомусь сімейні лікарі зовсім не займаються своїми клієнтами.Поки немає ніяких сімейних лікарів .Тому є прохання до пана Філоненка запитати в головного лікаря , як вони уявлЯють сімейну медицину і коли сімейний лікар буде виконувати свої обовязки , хоч по телефону поцікавииться , як себе почувають його підопічні.
7. Filon / 5 квітня 2020, 19:53 Цитувати
5.Ltava
«При підписанні декларацій у пацієнтів брали номера а лікарі зобов"язані надати свої))
»

Все правильно. Але ніхто не уповноважував мене їх розголошувати. Я ж писав у редакційній " Якщо не знаєш, як діяти - читай Устав". Все чую, все читаю. Постараємось.
8. Ltava / 5 квітня 2020, 19:56 Цитувати
6.микола козак
«коли сімейний лікар буде виконувати свої обовязки »


Та не буде він виконувати ні які обов"язки((( кошти перераховані , які проблеми (( Я не радію з того що передбачив результат ((( я в розпачі у якій ми ..........
9. микола козак / 5 квітня 2020, 20:02 Цитувати
7.Filon
«Все чую, все читаю. Постараємось.
»

В горгазі нюхачам видади планшети , звичайно ж за наші гроші і тепер вони ходять по квартирах фотографують лічильники , за наші гроші возять на роботу і на обід та з роботи начальників , тримають служанок для подачі ранкової кави , то невже , хай і за наші гроші неможна купити сімейним лікарям хпч дешеві службові телефони.
10. Ltava / 5 квітня 2020, 20:15 Цитувати
9.микола козак
« хай і за наші гроші неможна купити сімейним лікарям хпч дешеві службові телефони.»


А не хотіли б сімейні лікарі за кошти які їм перерахували назвати номера своїх телефонів ?
11. микола козак / 5 квітня 2020, 20:49 Цитувати
А то теж наші гроші
12. микола козак / 5 квітня 2020, 21:05 Цитувати
Карантин в Украине ужесточили, новые ограничения будут работать уже с понедельника, 6 апреля

Карантин в Украине ужесточили очередным постановлением Кабинета министров. Новые правила будут действовать уже с понедельника, 6 апреля. Одним из запретов является ограничение пребывания в общественных местах без масок. Какие защитные средства можно будет использовать, а какие запрещено - в материале Styler.

Для украинцев, которые не обязаны находится в самоизоляции можно использовать такие маски:

респиратор,
защитная маска,
маска, изготовленная самостоятельно.
А вот те, украинцы, которым положена самоизоляция, и кто может ее покидать по уважительной причине, не могут пользоваться защитными масками с клапанами выдоха. Такая маска защищает только того, кто ее носит, но не окружающих.

"Разрешается посещение мест торговли продуктами питания, средствами гигиены, лекарственными средствами, медицинскими изделиями, которые размещены на расстоянии не более чем 2 километра от места самоизоляции, при условии использования средств индивидуальной защиты, в частности респираторов или защитных масок без клапана выдоха", - сказано в постановлении.

Напомним, что самоизоляция положена украинцам с диагнозом COVID-19 (которые не нуждаются в госпитализации), контактным лицам, людям с подозрением на коронавирус, людям старше 60 лет.

Те, о ком некому заботиться, смогут покидать места самоизоляции (для этого нужно подтверждение, что они одиноки). Им разрешат ходить в магазин, аптеку (не далее 2 километров от дома) или выгуливать собаку. Это исключение не распространяется на людей с диагнозом COVID-19.

Коронавирус
Усиление карантина с 6 апреля: ответы на 10 самых популярных вопросов

Ранее мы писали, как оформить разрешение на выход из места самоизоляции, куда обращаться, и кто сможет это сделать.

Читайте также подробно о всех запретах, которые вступят в силу с 6 апреля согласно новому постановлению правительства. На сколько и за что будут штрафовать.

1322
Все работает: как Швеция борется
13. orakul / 5 квітня 2020, 22:52 Цитувати
12.микола козак
«Карантин в Украине ужесточили»

Можуть ужесточать скільки завгодно, бо він протиправний і неконституційний. Хай спочатку введуть надзвичайний стан, як по закону належить, а потім ужесточают. Або хоча б привели в порядок діловодство в Кабміні, щоб кури не сміялись Але оскільки українці пришелепуваті, то для них і так пройдьот. Їх можна нищити і протиправно. В АТО ж нищили і ще нищитимуть. Тим більще, шо тепер вони вже нічого не вдіють. Це їм не на майдані в каструлях скакати. Тепер хай скачут в намордниках. Догралися.
14. orakul / 5 квітня 2020, 22:55 Цитувати
12.микола козак
«Все работает: как Швеция борется »

В Щвеції, кажуть, ніхто ніякого карантину не придумовував. А в Північній Кореї про нього й не чули і всі живі і здорові.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.