Черговий тріумф «Орелі»

Черговий тріумф «Орелі»

Наші земляки вийшли в одну восьму фіналу Кубка Дніпропетровської області, більш ніж упевнено «розібравшись» зі своїми суперниками із Поливанівки. Результат матчу примусив згадати легендарну пісню групи «Чайф» «Аргентина — Ямайка».

Два тижні тому ми вже повідомляли про те, що царичанська команда «Оріль», до складу якої входять найсильніші футболісти з різних населених пунктів району, успішно зігравши у відбірковій групі Кубка Дніпопетровської області, пробилася до раунду «плей-оф». Згідно із жеребом, у єдиному матчі «на виліт» царичанам мала протистояти команда під назвою ФК «Поливанівка – ВПК «Агро-2». Цей колектив представляв на змаганнях сусідній Магдалинівський район. Команда суперників має гарні традиції і хороше сьогодення. Адже ВПК «Агро-1» виступає в Чемпіонаті України в першій лізі, тобто там зібрані гравці серйозного професійного рівня. Звичайно, «Агро-2» не може похвалитися аналогічним підбором футболістів, але «хлопчиками для биття» ці спортсмени ніколи не були. Вони вийшли в раунд «плей-оф» із першого місця в своїй групі, що свідчить про серйозність намірів.

Та, як виявилося, гравці «Орілі» були налаштовані ще більш серйозно. І продемонстрували, що команда за підбором футболістів, за їх майстерністю, може дати бій і виграти практично в будь-якого суперника. Такого бойового складу в «Орелі» давно не було. Та повернемося до перипетій звітного поєдинку.

Раніше ми вже повідомляли про те, що «орільці» зазвичай гарно розпочинають гру, буквально «змітаючи» суперників на полі. У гарному розумінні цього виразу, звичайно. Так було в поєдинку із титулованим «Кривбасом», коли наші земляки вели в рахунку 2:0 вже в перші хвилини гри. А потім розслабилися і дозволили суперникам звести матч до нічиєї.

Поєдинок із командою з Поливанівки відбувся на нейтральному полі в Петриківці. Гра розпочалася за звичним для «Орелі» сценарієм. Із перших хвилин поєдинку наші футболісти буквально затисли суперника в його карному майданчику, безперервно атакуючи. І стартовий натиск вчергове виправдав себе. Уже на п’ятій хвилині гри Олег Любчич вивів «Оріль» вперед.

Наші хлопці не збавляли обертів і через десять хвилин забивний форвард «орільців» Антон Пименов робить рахунок 2:0 на користь царичанської команди.

Напевне, врахувавши свої помилки, наші хлопці вирішили на цьому не заспокоюватися і продовжували агресивно атакувати. Як наслідок цього, вже до кінця першого тайму рахунок гри був 4:0 на користь «Орелі». Ще по голу на свій бомбардирський рахунок записали Любчич та Пименов. У принципі, така перевага в голах уже давала можливість трішки заспокоїтися. Але футбольна історія навіть найвищого рівня знає приклади «камбеків», коли навіть така перевага в рахунку не рятувала команди від поразки.

Напевне, наші хлопці теж добре знаються на футбольній історії та статистиці. Тому в другому таймі вони вирішили не збавляти обертів. І на його початку Антон Пименов та Олександр Нігаров доводять рахунок до непристойного — 6:0 на користь «Орелі». І тут уже можна було пригадувати слова легендарної пісні «Чайфу» про «Аргентина — Ямайка — 5:0». Як би там не було, але за лічені хвилини поливанівці забили в наші ворота два голи.

Такий поворот подій миттєво «розбудив» і по спортивному розлютив царичан. І невгамовний форвард Пименов забиває свій черговий гол у поєдинку, таким чином оформивши почесний «покер», тобто забивши протягом матчу одразу чотири голи. А під занавіс уже захисник команди із Поливанівки «вбив останній цвях», зрізавши м’яча у власні ворота. 8:2 — заслужений тріумф «Орілі». Важко навіть пригадати, коли наші земляки так впевнено перемагали сильних суперників. Тепер головне, щоб у хлопців після такого тріумфу не замакітрилося в голові і вони не відчули себе суперзірками районного рівня. А взагалі, команда зараз у районі зібрана дуже хороша, і цим хлопцям до снаги перемагати будь-яких суперників. Ну, про збірну Аргентини поки що не йдеться. А от Ямайка…

І наостанок, хочеться від імені усієї команди подякувати за фінансову та організаційну підтримку нашим спонсорам та меценатам. Ніхто мене про це особливо не просив, але із пісні слів не викинеш. І розраховуючи лише на власні кошти та ентузіазм, царичанським футболістам навряд чи вдалося б успішно виступати на змаганнях обласного рівня. Одні лише поїздки коштують тисячі гривень.

Тому, користуючись нагодою, від імені всього дружного колективу ФК «Оріль» дякую за допомогу царичанському селищному голові Геннадію Сумському, могилівському сільському голові Валерію Дружку, підприємцям Роману Байбузу та Андрію Сумському. Це дуже добре, коли влада і бізнес не зациклюються лише на вирішеннях якихось власних завдань, а допомагають в розвитку фізкультурного руху.






Автор: Євген Стратій
6 серпня 2020, 13:28 | Царичанка | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.