Кількість пожеж зросла удвічі

Кількість пожеж зросла удвічі

Рятувальники вчергове б’ють на сполох. Статистичні дані свідчать про те, що за сім з половиною місяців 2020 року кількість пожеж, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зросла в геометричній прогресії.

На сьогоднішній день дуже велике занепокоєння викликають пожежі на території Царичанського району. Так, з початку 2020 року (станом на 11 серпня 2020-го) на території Царичанського району всього зареєстровано 171 пожежа проти 81-ї за 2019 рік. Лише за липень місяць 2020 року на території району виникло 49 пожеж, більша частина з яких — це пожежі в екосистемах (суха трава, очерет, хвойні підстилки соснового лісу, стерня).

Дані цифри говорять про те, що кількість пожеж у екосистемах невпинно зростає, люди не дотримуються елементарних правил  безпеки. Людська недбалість призводить до того, що знищується флора і фауна. Кинутий сірник чи недопалок, розведення багать у лісах чи біля них у більшості випадків призводить до масштабних пожеж. Рятувальники вкотре звертаються до мешканців: «НЕ ПАЛІТЬ СУХУ ТРАВУ ТА ОЧЕРЕТ!!!».

Згідно Правил пожежної безпеки в Україні, які затверджені наказом МВС України від 30 грудня 2014 року №1417: «Розпалювання багать для спалювання сухого листя, бадилля, сміття на території житлових будинків, індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків дозволяється на відстані не менше 15 метрів від житлових та господарських будинків та споруд. Забороняється розведення багать у вітряну погоду».

Випалювання сухої рослинності або її залишків, опалого листя, побутових відходів, порушення правил пожежної безпеки в лісах є порушенням низки законодавчих актів України, а саме:  Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Рятувальники вкотре закликають жителів Царичанського району берегти природу! Якщо ви стали свідком підпалу сухої рослинності, прохаємо звертатися до органів Національної поліції та до Служби порятунку за телефонами 102 та 101 відповідно!









Автор: Сергій Шаповал
16 серпня 2020, 10:14 | Царичанка | Надзвичайне

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.