Кінець епохи бідних

Кінець епохи бідних

Нагадаю тим, хто, швидше за все, сором’язливо намагається забути лозунг, на який «повелися» 13 541 528 українців, у тому числі й не один, не два і не три читачі «ЕХО». Лозунг той звучав наступним чином: «Кінець епохи бідності». Ну, там була ще якась фігня про весну, посадку дерев, слугу народу, про можливість когось «зробити» групою осіб і багато іншого.

Але зараз на думку приходить саме лозунг про закінчення епохи бідності. Я б його трішки перефразував, назвавши кінцем епохи бідних. Адже, за такими «успіхами» нинішньої влади, до кінця її каденції бідних може й не залишитися. Вимруть, як клас.

Чому згадую про цей лозунг саме зараз, коли до виборів дуже далеко? Так привід же є. І не один.

Ось давайте разом проаналізуємо чергове «карантинне» нововведення нової влади. Чиновники найвищого рівня всерйоз збираються запровадити чергові антиконституційні обмеження для своїх підданих. І запровадять, можете не сумніватися.

Мова йде про те, що в громадський транспорт для поїздок із області в область, тобто по Україні, не пускатимуть людей не те, що без маски, а без документа про вакцинацію. Звичайно, це є грубим порушенням права людей на свободу пересування. Звичайно, це суперечить тому, що написано в Конституції. Але в даному випадку важливо не це. Зрештою, хто ту Конституцію читає і хто її дотримується?

А тепер давайте подумаємо, хто саме їздить отим громадським транспортом із області в область? Правильно — найбідніші верстви населення, люди похилого віку, пенсіонери. Молодші, сильніші, багатші сядуть собі у власне авто та й поїдуть, куди захочуть.

Візьмемо ще один приклад. Електронні рецепти для отримання інсуліну для діабетиків. Кобеляцькі, та й не лише кобеляцькі, хворі на цукровий діабет для того, щоб отримати отой рецепт, а з ним і ліки, знову змушені «напружуватися». Конкретніше — здавати аналізи за гроші у приватних клініках, їхати до лікаря, який знаходиться Бог знає де.

Знову ж, молодші, багатші, сильніші знайдуть гроші на аналізи, сядуть у власне авто і поїдуть до лікаря. А бідніші, слабші?

Ну про субсидії, розмір яких можна назвати знущанням, шалене зростання ціни на український газ, постійні погрози перевести пенсіонерів на обслуговування в банках не хочеться вже й згадувати. Але потрібно.

І от тепер, після наведення цілого списку прикладів, який, до речі, є далеко не повним, давайте разом подумаємо. А по кому все оце найсильніше б’є? Чиї права порушуються, кого примушують жити в постійному стресі? Ахметова, Коломойського чи Порошенка? Можливо. Хоча не впевнений, не спілкуюся з ними. А ось із пенсіонерами, із людьми невеликого, м’яко кажучи, достатку, спілкуюся. Бачу постійні черги то до банку, то ще до якоїсь трясці. Бачу розпач у очах, чую скарги на життя.

Звідси і роблю висновок про закінчення епохи бідних. Щоправда, це ще не кінець. Виживають таки. Але ж і дустом ще не пробували.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
22 жовтня 2021, 09:10 | Полтавщина | Редакційна



1. orakul / 23 жовтня 2021, 14:09 Цитувати
Перше грубе порушення Конституції відбулося на майдані під лозунгами боротьби з беззаконням влади.
Друге грубе порушення відбулося, коли нарід під лозунгами боротьби з Путіним поперся на Донбас вбивати собі подібних. А ніхто ж і досі ніякого воєнного стану не оголосив. На Донбасі наплювали навіть на виборчі права, тобто позбавили права голосу цілі регіони. Ну і як тут не згадати тіпа совкове "пораженіє в правах"
Ну а третє наплювння на Конституцію, це вже шедевр. Тепер вони взялися боротися з вірусом. Ну, тіпа, Путіна не побороли, будем поборювати вірус, якого теж ніхто в очі не бачив, як і Путіна на Донбасі. У свідомих на це є шаблонна відмазка. Про Донбас вони кажуть, "так хтось же хлопців вбиває". А тут кажуть: "так люди ж мруть". Канєшно хтось вбиває, і люди від чогось мруть. А от «хто» і "від чого", це не прийнято обговорювати, навіть заборонено обговорювати.
2. orakul / 23 жовтня 2021, 14:27 Цитувати
Тута попались древні роздуми древнього філософа. Написане ще до нашої ери, може ще до того, коли пращури Селени Чорне море копали, а яке воно актуальне сьогодні. І це ж не один Сенека писав. Але навішо пришелепкам Сенеки, коли в них є граблі.
"Я указываю другим тот правильный путь, который сам нашел так поздно, устав от блужданий. Я кричу: «Избегайте всего, что любит толпа, что подбросил вам случай! С подозрением и страхом остановитесь перед всяким случайным благом! Ведь и рыбы, и звери ловятся на приманку сладкой надежды! Вы думаете, это дары фортуны? Нет, это ее козни. Кто из вас хочет прожить жизнь насколько возможно безопаснее, тот пусть бежит от этих вымазанных птичьим клеем благодеяний, обманывающих нас, несчастных, еще и тем, что мы, возомнив, будто добыча наша, сами становимся добычей. Погоня за ними ведет в пропасть.» (Луций Анней Сенека. Нравственные письма к Луцилию)".
3. Maksym / 24 жовтня 2021, 07:51 Цитувати
Навряд чи багато хто з тих українців повівся на відомий лозунг, мені особисто такі не траплялись. Слугів підтримали з багатьох причин, головним чином через обіцянки покінчити з потоком прозахідних реформ і жити "як раньше", коли все буде робитися само по собі. Але і з цими обіцянками вийшов неприхований облом
.
4. Selena2017 / 24 жовтня 2021, 14:59 Цитувати
3.Maksym
«оли все буде робитися само»


Підмічено дуже влучно. Живучий же принцип "кожному по потребі" !
5. alist / 24 жовтня 2021, 20:38 Цитувати
Шановний редактор, а як ця інформація про «заборону» пересування громадським транспортом стосується Кобеляк, враховуючи що при мовчазному дозволі влади і депутатів, у нас ліквідували навіть автостанцію? Ще задовго до... Щось тоді міський голова, аппарат райдержадміністрації, місцевий депутатський корпус та активісти не сильно переживали за "найбідніших верств населення, персіонерів".
6. Filon / 25 жовтня 2021, 08:30 Цитувати
5.alist
« а як ця інформація про «заборону» пересування громадським транспортом стосується Кобеляк, враховуючи що при мовчазному дозволі влади і депутатів, у нас ліквідували навіть автостанцію? Ще задовго до...»

Дякую, за нагадування. Вибачте, забув про цей приклад. А це теж удар саме по бідних. Я то нагадаю іі депутатам, і міському голові. Але результат, на жаль, прогнозоваий.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.