І скумбрії вам по 8 гривень!

І скумбрії вам по 8 гривень!

Як у черговий раз підтверджують реалії нашого життя, у ньому в нас, простих смертних, можна забрати все. Усе, окрім двох речей, двох можливостей. Можливості залишатися порядною людиною і можливості посміятися, передусім, над собою.

От, скажімо, зараз в Україні в реальному та інтернет-просторі жваво обговорюють «перл» від дружини нашого теперішнього президента. На якомусь черговому дурнуватому шоу Олена Зеленська ляпнула про те, що купляє скумбрію по 8 гривень.

Очікувано, Інтернет, і не лише він, буквально вибухнув океаном жартів на цю тему. Народ жваво потішається над тим, що перша леді (визначення, до речі, дурнувате) не знає, скільки насправді коштує риба в магазинах.

А як на мене, то сміятися потрібно не з Олени Зеленської. Сміятится потрібно із самих себе. Точніше, із тієї інфантильної мрії, що за кожного з нас усі проблеми і негаразди вирішить якийсь «напівдідмороз» Голобородько, котрий все «порішає», а головне — когось там «посадить».

Нагадаю, що пару років тому дві третини українців абсолютно безпідставно вирішили, що скажуть «крекс-фекс-пекс», вкинуть у якусь урну якийсь папірець — і все у їх житті налагодиться.

Не налагодилося. Думаю, що мало залишилося українців із числа тих 73 відсотків, які ще готові рвати на своїх віртуальних грудях віртуальну сорочку і доводити, що все йде по плану і ось-ось щось у цій державі, у цій владі зміниться.

Навпаки, не від одного і не від двох людей із числа отих, хто, доживши до сідин, вірить у Діда Мороза, доводиться чути ледве не прокльони на адресу вже нинішньої влади.

А автор із повним правом міг би зловтішатися, згадуючи, як два роки тому попереджав, що дива не буде. Але що це змінить? Потішити власне самолюбство? Ну і що з того?

Тому давайте не будемо зловтішатися, давайте не будемо каятися і засуджувати самих себе. Що зроблено, те зроблено. А помиляються в цьому житті всі. Тому набагато конструктивніше, а головне — позитивніше, буде просто посміятися над самими собою.

А сміятися над «сильними світу» цього? Це вже потім, після сміху над собою. Адже, як засвідчив досвід одного шоу, котре має назву «95 квартал», воно нічого не змінює. Навпаки, відволікає від тверезого осмислення життя. Сміялися над Ющенком, сміялися над Януковичем, над Порошенком, завтра посміємося над якимось Разумковим чи Бойком, кого там готують у нові президенти. Повторюся, це нічого не змінює. І, чомусь, думаю, що люди, які організовують і фінансують подібні шоу, про це прекрасно знають.

 

P. S. Хоча, цікаво буде дізнатися, чи включить 95 квартал у свою нову програму жарт про скумбрію.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
7 січня 2022, 09:03 | Полтавщина | Редакційна

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.