Медики отримали «під ялинку» апарат ударно-хвильової терапії

Медики отримали «під ялинку» апарат ударно-хвильової терапії

Наприкінці грудня Новосанжарська центральна лікарня поповнилась новим медичним обладнанням.

Зі слів головного лікаря медзакладу Ольги Гирі, апарат ударно-хвильової терапії вдалося придбати завдяки старанням депутата обласної ради Сергія Бульбахи, так як кошти на дороговартісне обладнання надійшли з депутатського Фонду розвитку територій.

Апарат УХТ в лікарню поставили представники столичного товариства «ТОВ «Телемедіка», яке стало переможцем аукціону. За медичне обладнання лікарня заплатила 498 570 гривень.

Як пояснила Ольга Гиря, апарат виготовлений на британсько-чеському підприємстві. Наступного тижня у лікарню приїдуть інженер та представник фірми, які змонтують обладнання. Ці ж фахівці навчатимуть персонал лікарні роботі з апаратом.

Сергій Бульбаха, у свою чергу, поділився новиною у соціальній мережі Фейсбук. Він написав, що доки очолював Новосанжарську райдержадміністрацію, то покращення рівня медичних послуг у районі було одним із його головних пріоритетів. Насамперед тому, що в населених пунктах Новосанжарщини здебільшого проживають люди старшого віку. А вони в першу чергу потребують якісного медичного обслуговування.

Також депутат зазначив, що найпростіший сеанс ударно-хвильової терапії в полтавських клініках коштує від 600 гривень. Для пацієнтів Новосанжарської лікарні ці процедури будуть безкоштовними.

До речі, це не єдине обладнання, закуплене минулого року за кошти обласного бюджету. У листопаді Новосанжарська лікарня отримала відеоендоскопічну систему, що складається з гастроскопа та колоноскопа, вартістю 1 089 000 гривень.

Для довідки. Ударно-хвильова терапія — інноваційний, високотехнологічний метод терапевтичного впливу на тканини в людському організмі з метою досягнення лікувального ефекту для різного типу патологій.

Ударно-хвильова терапія ефективна при захворюваннях хребта (остеохондроз, спондилоартроз, сколіоз, грижа хребта), суглобів (артрит, артроз, тенісний лікоть, синдром колінної чашечки), п’ятковій шпорі, целюліті, плоскостопості, сечокам’яній хворобі.

 

Епідемія в цифрах

Стосовно статистики захворюваності на коронавірус, то в Новосанжарській лікарні повідомили, що станом на 10 січня в селищній територіальній громаді за весь період моніторингу захворюваності діагноз підтверджено у 2672 мешканців.

Зокрема, за 10 січня зафіксовано 5 нових випадків. Одужало — 19 чоловік. Померли — 6.

78 пацієнтів із підтвердженим діагнозом продовжують лікування. Із них: 19  госпіталізовано, 59 перебувають на амбулаторному лікуванні в Центрі первинної медико-санітарної допомоги.

За добу в Новосанжарській селищній територіальній громаді провакциновано 8 чоловік.

Від початку кампанії з вакцинації в селищній територіальній громаді щеплено 17 099 мешканців. 1-єю дозою вакциновано 8878 чоловік, 2-ма — 8218.

У тому числі: молодші 18 років — 42 жителі, від 18 до 60 років — 11 197 осіб, старші 60 років — 5860.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
13 січня 2022, 15:48 | Кобеляки | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.