А що не так сказав Зеленський?

А що не так сказав Зеленський?

Днями в стрічці ФБ виявив чергову порцію критики на адресу Президента України Зеленського. Нібито, він щось не так і щось не те сказав на прес-конференції для іноземних ЗМІ. А потім у ФБ побачив опубліковані тези, які прозвучали з вуст Президента. Спеціально зробив копію. Виставив перед собою на моніторі. Ще раз перечитав. Подумав. І зробив для себе висновок, що погоджуюся з усім, що сказав Президент.

Думаю, що люди, які регулярно читають «ЕХО», давно зрозуміли, що автор цієї статті ніколи не був не те що фанатом, а навіть прихильником Володимира Зеленського як політика, тим більше, як Президента України. І ще до виборів попереджав земляків про те, що вони будуть жорстоко обмануті у своїх дитячих мріях про появу мультяшного Діда Мороза, котрий прийде і втілить в реальність їх мрії.

Але зараз, як пишуть в коментарях, «люто плюсую» Зеленському. Нарешті хоч один Президент України вголос зважився сказати правду.

Адже, судячи з усього, вся ця істерія навколо можливої збройної агресії з боку РФ штучно інспірована саме нашими «любими друзями» з-за океану чи західного кордону. Та й взагалі, а з якого дива їх можна вважати друзями? Так, Україна, тобто усі ми з вами, винні їм грошей. Але ж, сподіваюся, ви не вважаєте банкіра, у якого позичили грошей, своїм ліпшим другом. Адже позичав він вам не для того, аби дійсно допомогти, а для того, щоб заробити на процентах.

І зароблять, отримають зиск. Вони що тут, високотехнологічні заводи збираються будувати? Тут робочі місця створюють? Та ні, їх влаштовує, що українці масово виїжджають із своєї рідної землі, розвивати їх економіку.

У НАТО вас хтось прийме? Ага, доженуть і ще раз приймуть. Та й взагалі, у нас у Конституції записано, що Україна є позаблоковою державою.
А, «джавеліни» вони дали і «хамери» старі. Ну-ну, після того, як нашу промисловість допомогли розвалити.

Ну про напад Росії саме зараз взагалі якось навіть смішно говорити. 120 тисяч солдатів десь на навчаннях? А що, у нас така слабка армія, що не може відбити наступ 12 дивізій? Та й у минулому році теж самісіньке було. Тільки без крику.

Та й взагалі, аби хтось потрудився раціонально пояснити, навіщо РФ зараз нападати на Україну? Для них якраз «карта лягла», газ і нафта рекордно дорожчають, економіка, нехай і сировинна, але зростає. То навіщо собі «геморой» створювати? Адже війна — штука непрогнозована, а утримати територію набагато важче і дорожче, аніж її захопити.

От наш Президент про це й сказав. У всякому випадку, я так зрозумів. Ну шашлик, по його пораді, їсти не буду. Але в садку із задоволенням попрацюю.

Ну, а частині українців, які, чомусь, вірять, що американці та європейці нам друзі, пропоную згадати їх же, нічим раціональним не підкріплені, мрії про появу нового президента-месії.

Народ, та дурять вас вчергове. Немає у нас ніяких друзів. Ні за східним, ні за західним кордоном. А сподіватися в цьому житті можна виключно на власні сили.


Автор: Ігор Філоненко
4 лютого 2022, 10:57 | Полтавщина | Редакційна

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.