Якщо завтра війна

Якщо завтра війна

Ця редакційна готується до друку 14 лютого.

Якщо вірити іноземним та вітчизняним ЗМІ, то завтра розпочнеться війна. Ну, максимум, післязавтра. Тобто, 15 чи 16 лютого відбудеться вторгнення військ Російської Федерації на територію України. Про це щодня по кілька разів повторюють на всіх українських телеканалах, цю «новину» щодня по кілька разів тиражують «незалежні» інтернет-сайти.

Думаю, що в більшості українців така інформація викликає відчуття тривоги і страху. Адже, війна — це смерть, це розруха, це — бідність, у своєму «найлегшому» наслідку — це втеча, еміграція на чужину.

І якщо в минулому році українці боялися коронавірусу, то зараз — війни.

Між тим, якщо спробувати спокійно, беземоційно проаналізувати те, що відбувається, то можна зробити два висновки. У всякому разі, такі висновки для себе зробив автор статті.

Висновок перший — ніякого вторгнення не буде. У всякому випадку, жодних передумов чи фактів, які б свідчили про підготовку нападу російської армії на Україну, немає.

Висновок другий. Насправді, війна почалася вже дуже давно. І те, що ми бачимо зараз, є її продовженням. Мова про інформаційну війну в її класичних проявах. Усе, як по книжці.

От давайте разом спробуємо просто пригадати певну хронологію подій і зробити певні порівняння. При цьому будемо використовувати відкриті, доступні всім джерела інформації.

Для початку порівняємо кількість збройних сил Росії, зосереджених у безпосередній близькості від кордону з Україною рік тому і зараз. Цитата із новини річної давнини:

«…Розгортання особового складу ЗС Російської Федерації на кордоні з Україною може тривати до 20 квітня.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони полковник Кирило Буданов під час засідання парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

За його словами, російські війська наразі зосереджені на полігонах «Опук» та «Ангарський» у тимчасово окупованому Криму та на військових полігонах «Клинці» і «Погоново» в Брянській та Воронезькій областях.

Станом на сьогодні, поблизу державного кордону України загалом розгорнуто 47 батальйонно-тактичних груп противника. З них на Орловсько-Воронезькому напрямку — 15 груп, Донському — 12, Кримському — 20, а до кінця квітня очікується збільшення угруповань ще на 9.

Буданов додав, що на згаданих напрямках  противник нарощує  систему  управління військами, розгортає польові та повітряні пункти управління».

https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3227897-rozgortanna-rosijskih-vijsk-na-kordoni-z-ukrainou-trivatime-do-20-kvitna-rozvidka.html

 

Тобто, рік тому на кордоні з Україною стояли біля 100 тисяч російських військових. Що ми маємо зараз.

«Те, що стосується безпосередньо кількості військ… На сьогодні те, що ми бачимо, це 122 тисячі знаходиться на 200 км і 143 тисячі 500 військовослужбовців Російської Федерації — на відстані 400 км у цьому радіусі від нашого кордону», — повідомив Данілов. https://www.slovoidilo.ua/2021/12/22/novyna/bezpeka/rnbo-pidraxuvaly-kilkist-rosijskyx-vijsk-kordoniv-ukrayiny.

Це — дані з українських джерел. Вони свідчать про те, що кількість російських солдатів біля нашого кордону таки зросла. І це — тривожить.

Водночас українські ж військові аналітики, яких зараз не цитують із «кожної праски», говорять, що такої кількості військ цілком вистачає для захоплення кількох прикордонних областей із Харковом включно. Але дуже мало для окупації, тим більше, утримання більшої частини України.

«…Кількість сил та засобів РФ, включно з розміщеними на території Білорусі, не перевищила очікуваних. Ми говорили про можливість посилення ЗС РФ поблизу кордонів України до 160 тисяч, але наразі кількість не перевищує 150‑ти.

Наразі накопичених сил та засобів для широкомасштабної операції із ціллю захоплення всієї чи значної частини України — недостатньо. Тому в найближчій перспективі прогнози щодо ймовірності таких сценаріїв не підтверджуються.

Мало того, ми вважаємо, що такі сценарії є малоймовірними в осяжному майбутньому через фактори, що описувалися нами в попередньому тексті. Якщо коротко, то зараз не спостерігається активних дій у Росії з підготовки сотень тисяч військ, що необхідні для такого масштабного наступу.

На даний час також не спостерігається суттєвих заходів зі створення стратегічних резервів та відмобілізування на базі Центрів забезпечення мобілізаційного розгортання ЗС РФ». https://www.pravda.com.ua/rus/articles/2022/02/12/7323780/.

Далі — ще один факт, що не зовсім «вписується» в сценарій «ось-ось почнеться»:

«…З боку РФ до нас надійшло товарів на суму 6,65 млрд. Тоді як у зворотньому напрямку було відправлено продукції в еквіваленті 3,21 млрд. доларів. Зростання, порівняно з 2020 роком, становить 38,7%». https://www.depo.ua/ukr/politics/torgivlya-z-agresorom-chomu-zrostae-tovaroobig-ukraini-z-rf-202202141423814

 

Хто володіє інформацією?

А тепер давайте згадаємо ще один факт. Конкретніше, заяви наших «друзів».

«….Сполучені Штати щодня поширюють інформацію про «можливе вторгнення Росії в Україну», керуючись бажанням «зупинки російського вторгнення». Публікації не служать меті створити в Україні та навколо неї паніку.

Про це заявив радник президента США Джейк Салліван, повідомляє американський телеканал CNN.

Салліван заявив, що Білий дім збирається робити такі заяви й далі. У Вашингтоні будуть бити тривогу з приводу будь-якої потенційної операції або провокації російської сторони, навіть якщо в інших країнах це будуть називати поширенням паніки». https://www.slovoidilo.ua/2022/02/14/novyna/bezpeka/bilomu-domi-poyasnyly-prychynu-shhodennyx-publikaczij-pro-mozhlyvi-terminy-pochatku-vijny

А тепер давайте проаналізуємо, а як поширюється інформація, що породжує паніку і страх? Чи не через засоби масової інформації? А після цього пригадаємо азбучні істини про те, як через ЗМІ маніпулюють свідомістю навіть не мільйонів, а мільярдів людей.

Існує досить багато методів маніпуляції масовою свідомістю, що використовуються засобами масової інформації.

Найпопулярніші з них:

  • навіювання;
  • чутки та домисли;
  • метод страшилок;
  • замовчування одних факторів та випинання інших;
  • метод фрагментації;
  • неодноразові повтори або метод Геббельса;
  • лжеподії.

Ну  і з чим з названого вище ви не стикаєтесь кожного дня?

Вибачте за можливо задовгий текст. Але такі тексти потрібно читати, і «довгим» роблю його свідомо. Адже при читанні довгих текстів працюють ті частини мозку, які вам зараз намагаються відімкнути.

Ну, а на завершення, зовсім просто. Не буде війни ні в лютому, ні в березні. А якщо уявити фантастичну ситуацію, коли всі раптом перестануть дивитися телевізор, то й війни не буде ніколи.

 

P. S. Тільки не потрібно щось домислювати і перекручувати у своїй свідомості. Автор — не агент Кремля. Але й не агент Вашингтону.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
17 лютого 2022, 09:07 | Полтавщина | Редакційна



1. Selena2017 / 17 лютого 2022, 20:46 Цитувати
Коли російський снаряд влітає в дитячу кімнату дитсадка , то хіба це війна ? Авжеж, така собі грайка , що й казати.... Сорому не маєте, авторе, ні краплі.
2. Slavko / 17 лютого 2022, 23:44 Цитувати
Мда... Війни немає і не буде, говорите... І рояльщик каже, шо то провокація, що поранили кількох чоловік... Цікаво, а якби його Лєнку-скумбрію поранили чи ще що-небудь в одне місце... Чи теж була б провокація ?? І стадо погожується, повторює !
Тому стає шкода, що декому не дісталося від танків, снайперів та іншого "добра".
Інша справа, ви ж всі вчора хотіли розбагатіти, землю продавати... Саме час ! Господарі її вже ділять !
Слуга - старається ! А ви - взагалі ніхто.
3. один / 18 лютого 2022, 16:52 Цитувати
|Коли російський снаряд влітає в дитячу кімнату дитсадка ]]Довго роздивлявся фото - снаряд пробив стіну, а шибки у всіх вікнах залишилися цілими.Може я "стою на асфальті у лижі обутий...."Може хтось знає як таке може бути?
4. Filon / 18 лютого 2022, 18:08 Цитувати
1.Selena2017
«Коли російський снаряд влітає в дитячу кімнату дитсадка , то хіба це війна ?»

Пані Селено, так це війна. Але, повторюю ще раз, війна суто інформаційна. Ви особисто той снаряд бачили? Ви там були? Але вам сто разів за день повторили одне й теж. І мозок вже сприймає це як ніби ви самі є учасницею події. Хоча насправдді ви не бачили і не знаєте нічого. Окрім того, що вам втокмачили. З іншого боку ця війна працює по тих же законах. У ленеері та дененері оголосили про евакуацію. ВСУ стріляють. При цьому - жодної жертви, жодного свідка, а тільки кореспонденти і тамтешні "говорящі голови". І там в ленеері та дененері тсячі людей вже бачать українські війська які наступають. От це і є класика інформаційної війни. Та і з тим снарядом у дитсадку. І з евакуацією. НЕ відбувається взагалі нічого, Але люди вірять у збройну війну.
5. Slavko / 18 лютого 2022, 19:24 Цитувати
Остання історія з дірою в стіні у дитсадку справді не дуже правдоподібна, але ж, пане Філоненко, чому б тоді вам не поїхати хоч одного разу туди, прояснити ситуацію, раз війни немає ?... Я б з радістю подивився ваші новини. Або я щось не зрозумів ?
6. Slavko / 18 лютого 2022, 19:55 Цитувати
Шось Коробчинський-оракул мовчить... Ним керує страх, про який я йому не один раз казав (точніше писав), страх завезеного. Де та його хоробрість ділася ?... Хотьби нагадав тут, які недолугі свідомі українці, американську зброю пускають. Боїться. І Москва видно вже не фінансує, все одно безтолку. Отакі вони, заробітки ворогів України, агентів кремля...
7. один / 18 лютого 2022, 19:55 Цитувати
Славік, ти начинаєш прозрівати. Якби ще ясність була з дирою в головах.
8. один / 18 лютого 2022, 19:58 Цитувати
Славік, на твою думку, чому цілі шибки у вікнах?
9. Slavko / 18 лютого 2022, 20:39 Цитувати
Один, ну я не знаю, я не слуга і не прислуга ліквідаторів. Але і вони глибоко не копають. Там кожен день якась діра, паралельна з нашою реальністю, я ж не можу відповідати за ті «національні» канали невідомої національності...
10. Slavko / 18 лютого 2022, 20:41 Цитувати
7.один
«ти начинаєш прозрівати»

а що я не помічав раніше ?
11. один / 18 лютого 2022, 20:45 Цитувати
9.Slavko
«Один, ну я не знаю, »
Ти не висловив своєї думки
12. Slavko / 18 лютого 2022, 20:55 Цитувати
7.один
«ти начинаєш прозрівати. Якби ще ясність була з дирою в головах.»

Мені давно ясно, шо найбільша діра знаходиться в головах, а звідти вже всі інші болячки і біди - діри в кишенях, діри в хатах і тому подібне. Ніхто досі не розуміє, кому кожного дня платить космічні суми, куди вони ідуть і що їх чекає завтра з таким розкладом. Плюс безпам’ятство, від чого діра ще більша, там гуляють сквозняки і залітає різний національний непотріб. І заполоняє діру. Шо кому не ясно?
13. один / 18 лютого 2022, 21:06 Цитувати
І все таки, твоє бачення дирки в стіні, цілісність шибок, велечезна купа цегли в кімнаті, що значно більша за вибитої із стіни. Що це?.
14. Selena2017 / 19 лютого 2022, 11:41 Цитувати
4.Filon
«війна суто інформаційна.»


Від "інформаційної " війни не було б тисяч могил воїнів та цивільних. А "побачити " на власні очі снаряд ,як звучала порада, не наважитеся ні за які блага, хоч це й було б переконливо. Отож не запилюжуйте людям мізки своїми дикими висловлюваннями.
15. Selena2017 / 19 лютого 2022, 11:46 Цитувати
6.Slavko
«Шось Коробчинський-оракул мовчить... »


Славко , та він же з Вами говорить на цій же сторінці під іншим ніком. Одна й та сама фраза , яка нікому більше належати не може...
16. саша ставицький / 19 лютого 2022, 12:02 Цитувати
5.Slavko
«чому б тоді вам не поїхати хоч одного разу туди, прояснити ситуацію, раз війни немає ?... Я б з радістю подивився ваші новини. Або я щось не»

Ти молодий , здоровий як бугай , чому б тобі не надіти вишиванку і двинути на Донбас захищати неньку Україну , а не сидіти в Лісному чи Сухинівці і писати різну нісенітницю .Та ще прихвати з собою і Селену , з неї вийде добра санітарка.Удвох дасте перцю тим москалям.
17. Slavko / 19 лютого 2022, 12:23 Цитувати
16.саша ставицький
« чому б тобі не надіти вишиванку і двинути на Донбас захищати неньку»

А хто ж тоді її тут буде захищати від таких несповна розуму пасторів, оракулів, писак і інших піддиванно-російських патріотів ?
18. саша ставицький / 19 лютого 2022, 12:39 Цитувати
17.Slavko
«А хто ж тоді її тут буде захищати»

А ти за тут не переживай , тут таких , як ти достатньо , а ти б проявив свій патріотизм на ділі , там потрібні саме такі герої , як ти , дивись і заслужив би на якусь миндаль , а то воюєш з оракулом , а всі тебе вважають не зовсім здоровим.Тож давай у військомат і на донбас.
19. Selena2017 / 19 лютого 2022, 18:07 Цитувати
16.саша ставицький
«а ще прихвати з собою і Селену , з неї вийде добра санітарка.»


Довго ти, Ставицький, гниль кобеляцька , будеш вказувати людям, що їм робити та пхатися попереду з своїми гидкими вказівками ??? Не питатимуть тебе , по честі й совісті чинити, чи тебе слухати. Прозорий ти дуже в своїй продажності, набачилась таких на своєму віку, тому й не шкодую про грубість. Хоч би вам таким швидше вже заціпило. Якщо буду санітаркою, то рятуватиму не тебе чи такого ж самого ....Краще не плюйся на мене отруйною слиною , життя дууууже мінливе, та яким боком воно й тебе дістане.

Змінено 20.02.2022, 02:12
20. Filon / 19 лютого 2022, 19:00 Цитувати
14.Selena2017
«. Отож не запилюжуйте людям мізки своїми дикими висловлюваннями. »

А можна більше конкретики, а не звичного бла-бла-бла. Що ви вважаєте дикими висловлюваннями? Те, що я говорю - не буде війни, у даному контексті, атаки збройних сил Російської Федерації? То що ж тут дикого? Я завжди думав і думаю, що коли немає війни - це добре. І коли люди думають не про війну - це прекрасно. Чи це таки дикість, не вірити у війну? Пані Селено, поясніть.
21. Mistsevyi / 19 лютого 2022, 21:11 Цитувати
18.саша ставицький
« ти б проявив свій патріотизм на ділі , там потрібні саме такі герої , як ти , дивись і заслужив би на якусь миндаль»

Цікаво, пане Гела, скільки ви отримали мендалей замолоду і за які «патріотичні» заслуги ? Розкажете ? У вас воно вже видно висихає, що ви до хлопця причепилися. Хоча ви ще огого, могли б зброю ще тримати, чого когось іншого заставляєте ? Давайте власним прикладом, годі балачок і пллюватися !
22. Slavko / 20 лютого 2022, 00:12 Цитувати
16.саша ставицький
«чому б тобі не надіти вишиванку і двинути на Донбас захищати неньку Україну»

Якшо так цікаво, то мої предки забагато віддали і зробили для вашого «союзу» і Донбасу. Дід жив у Донбасі, виконував пекельні три норми видобутку вугля, шо вам і не снилося в страшному сні. У дитинстві його батьків розкуркулили що називається, справжніх господарів і трударів. Дідова мати якраз тут неподалік і виросла, у сільській сім"ї і була дуже бойова і роботяща, на відміну від ваших. А ще, вона принципово не пішла у колгосп і радгосп, одна з усіх. А може, ще пару таких. Її батьки тримали близько 15ти власних корів, батько займався породистими та іншими кіньми, у них був свій приватний ліс, який потім комуняки вирубали руками колгоспників.
Дід, приїжджаючи з Донбасу, все говорив : "Одні урки !..." Ну і звідки ж вони там ?... Завезені ! Із російських в"язниць. Так Донбас колись ставав русскім... Коли виморили голодом.
Цікаво, ким же ваші були предки і що робили, що вас так виховали ? Шо ви весь час кидаєтесь лайном на українців і штовхаєте іти воювати ?
23. Slavko / 20 лютого 2022, 00:17 Цитувати
... А за вишиванку і смушеву шапку (не московський кашкет, як у вас), прадіда відправили будувати ваш «союзний» біломорсько-балтійський канал... Це ще до Гулагів, але той самий гулаг. І він любив співати українських пісень, які, доречі, гарно співав, як і увесь рід. А чим ви можете похвалитись крім лайна ?
24. Selena2017 / 20 лютого 2022, 02:50 Цитувати
20.Filon
«Пані Селено, поясніть.
»


Насамперед, Ігорю Миколайовичу: не хаміть. Баблакаєте сАме ви і це не додає вам професійної ваги і досконалості. Ви ж все-таки не Ставицький , хоч балалайку оракула всіма силами підтримуєте. Ваші висловлювання про війну в кращому разі можна віднести до дитячого лепету, а насправді до чогось гіршого. З вас нікудишній аналітик. Буде повномасштабна війна чи не буде - не знає ніхто, крім одного упиря, який кошмарить всю планету. Тому не беріться стверджувати своє, це , принаймні , легковажно. Звичайно, не думати про війну приємно. І ви вісім років поспіль насолоджуєтеся цією приємністю ? Не чуєте, як гримить побіля кордонів залізо? Не знаєте , що й київських міністрів обстріли в бомбосховище позаганяли? Хай Бог милує ... Не грайте тут у наївного хлопчика, ви примітивно оправдуєтеся , а мужність вам не притаманна. Ваші висловлювання не дикі, я їх недооцінила. Вони брудні.
25. orakul / 20 лютого 2022, 07:44 Цитувати
Йолі-палі, що тут діється. Справжня війна. Що то значить не заглядав дві неділі. Навіть Селена чи то із схрону чи то із нідерландської хверми явилась. І відразу вже вгледіла дірку в стіні дитсадку проколупану її побратимами. Всіх свідомих да дірка дуже заділа, бо ахресор аж на діток посягнув, на святе. Коли питаєш, а навіщо ахресору напередодні розгляду українського питання в Радбезі ООН свердлити ту дірку в садочку, то відповідь в упоротих проста: агресор, мовляв, такий як і ти, і головою не дума, йому чим більше побомбити, тим краще. І вАще, то дірка від ядерного снаряду яким сам Путін стрельнув. Ваще-то з визначенням ахресору у свідомих проблема. Всі свідомі дружньо накинулися на Тетяну Монтян за її виступ в ООН. І четвертувати її, і повісити, і вислати до Сибіру. Ну дуже вже правди вони бояться. А Монтян правду і видала. Ясно ж , що тепер вона зрадниця.... От тільки кого, і для кого зарадниця? Щас поставлю тут ссилку на її виступ, списибі Ехо. А усі оті кобелякитудеї і інфорегіони не пускають, ніззя знати інфу навіть із самої ООН. Може хто зна чиї вони, то підкажіть, просто цікаво, чиї то такі демократичні сторінки у хвейсбуці, чи то не найбілших поборників демократії? А тепер тіпа ахент Путіна Тетяна Монтян Посилання на www.youtube.com
26. orakul / 20 лютого 2022, 08:26 Цитувати
22.Slavko
« Дід жив у Донбасі, виконував пекельні три норми »

Так дід в стахановці мітив? Ну виконав би одну норму і хватить.
27. orakul / 20 лютого 2022, 08:32 Цитувати
6.Slavko
« страх завезеного. Де та його хоробрість ділася ?... Хотьби нагадав тут, які недолугі свідомі українці, американську зброю пускають»

Щас я тобі нагадаю... Якщо в тебе нема довідки від Філонового ЕХО, то отому чоловікові треба подати на тебе до суду. Я ось йому підкажу.
28. orakul / 20 лютого 2022, 08:40 Цитувати
12.Slavko
«Мені давно ясно, шо найбільша діра знаходиться в головах, а звідти вже всі інші болячки і біди»

Ну, блін, інколи щось як напишеш, так хоч давай тобі Нобелевську премію.. Саме так і є - найбільша діра в головах. І якщо вона вже є, то тоді хоч до лікаря ходи, хоч три каструлі на голову вдівай, нічого вже не допоможе. Проблема ще й в тім, що у доброї половини лікарів така сама діра як і в тебе. Це тільки один я тобі можу дати рецепта, причому даром. Ось тут один мужичок, дуже популярно, тіпа для самих найтупіших пришелепків, розказує про оту "діру", звідкіль вона береться і як її заклеяти. Посилання на www.youtube.com
29. orakul / 20 лютого 2022, 09:13 Цитувати
11.один
«Ти не висловив своєї думки»

І не висловить, бо спочатку треба ту думка народити, а вже потім висловлювати.
Йому ж елементарна логіка підказує, що дірка та штучна, не від снаряду.
А запрограмований пейсатими внунтрішній голос каже: та ні, не вір очам своїм, то хитрий Путін пробив ту діру снарядом.
І той Путін настільки хитрий, що спеціально зробив це в переддень засідання Радбезу ООН. Він же знав, що всеодно на нього будуть ту дірку вішати. Тепер, коли свідомі будуть його звинувачувати, він всім казатиме, що то ж не я, я ж не настільки пришелепуватий, це вигідно лише свідомим, аби мене звинуватити. І люди почнуть йому вірити і подумають, що то таки свідомі прокрались на підконторольну їм територію і зробили діру. А насправді діру зробив Путін, але про це знатимуть лише Славко і Селена, але люди їм не віритимуть, бо вони... . Отак. Як шиза закручена? Тут ось Шарій каже, що коли хтось зпитує "чого вікна цілі?", то це однозначно ворог вільної України і ахент Путіна. Так що треба обережно про це запитувати. Посилання на www.youtube.com
30. orakul / 20 лютого 2022, 09:31 Цитувати
24.Selena2017
« Буде повномасштабна війна чи не буде -»

Краще б Селене нам тут пояснила щось про "неповмномасшабну і повномасшабну беременість". Ну як фахівець. А про війну ми інших послухаємо. Яка б беременість не була, то вона все таки звідкілясь взялася і вона таки беременість. Хоча мудреці колись давно сказали що можна забеременіти й від духа святого і люди повірити а свідомі й досі вірять. Але від духа чи не від духа, а треба щось робити - або родити, або йти до лікаря. Хоча, зараз є варіанти як на цьому заробити. А якщо війна, то треба вводити воєнний стан. Мінстр Оборони Рєзніков заявив «Я впевнений, що для запровадження такого стану особливого режиму підстав сьогодні немає. Тільки заради того, щоб унормувати медійний простір, у жодному разі робитися це не може. Ми живемо в демократичній країні і вчимося проходити такі випробування... Але військовий стан запроваджується у разі вторгнення, я сподіваюся, що такого вторгнення не станеться». Ото так - вторгнення, чи як там по камасутрі, не станеться. Так що тільки от божого духу.
31. Selena2017 / 20 лютого 2022, 11:50 Цитувати
30.orakul
«30. orakul / сьогодні, 09:31»


Ви таки зі Ставицьким позашлюбні брати, бач як гниль забулькала в обох однаково. Не старайся, вже давно не сприймаю ваші випади всерйоз, тільки з огидою. А від життя чекай подарунка по заслузі, життя , як би там не було , все таки справедливе.
32. саша ставицький / 20 лютого 2022, 17:06 Цитувати
23.Slavko
« Slavko / сьогодні, 00:17»

Ну ти вже молов і за своїх героїчних дідів і прадідів і за бабу і прабабу . а хто твої батько і мати ти ще не розповідав , то замість того , щоб пояснити чому ти ще не на донбасі , давай за батька і матір казки розповідати.Дай відповідь на конкретне питання , чому твій патріотизм закінчується на дивані.
31.Selena2017
«. Selena2017 / сьогодні, 11:50»

Ну а в тебе пані селена вже давно все пересохло в тому місці , яким думають.
33. Filon / 21 лютого 2022, 17:42 Цитувати
24.Selena2017
«Не чуєте, як гримить побіля кордонів залізо?»

Не чую. Але це не головне. Судячи із розвитку подій, сьогодні-завтра Росія визнає ленере і денере. Потім, швидше за все, туди увійдуть війська. Після цього усі обміняються черговими порціями заяв. І все поступово почне стихати. А далі пропаганда кожному народу пояснить, що саме його держава перемогла. Але як і раніше думаю, що до прямого збройного протистоянння ЗСУ та армії Росії не дійде.
34. Filon / 21 лютого 2022, 18:29 Цитувати
До речі. Уривками подивився засідання Совбезу РФ. Частина російських чиновників виглядали дуже переляканими, а Путін стомленим. Бояться вони й не хочуть війни. Ну в ленере і денере зайдуть. Їх там із 2014-го чекають. А далі - ні.
35. orakul / 21 лютого 2022, 19:50 Цитувати
34.Filon
« Їх там із 2014-го чекають. А далі - ні.»

Чекать то чекають, але не факт що зайдуть. Можуть зайти війська ОДКБ. Путін сам у свій час публічно ляпнув, що не дасть їх геноцидити і тепер на цьому грають, заганяючи його у глухий кут. А з іншого боку, можливо є вже і глобальний договорняк в який вписаний і Зе, бо він же не просто так взявся молоти в Мюнхені (куди поїхав начебто без дозволу заморського обкому) про Будапештський меморандум і про наміри відродити ядерну зброю. З цього приводу здається й Шойгу казав, що в Україні все для цього є - база, специ, сировина. Оракульство - справа невдячна, але може бути сценарій взяття під контроль районів добування урану. А значить, попадуть сюди Дн-ска і Кіровоградська області. Дуже схоже все на крупний договорняк. І всі будуть раді, крім Славка і Селени. Зе теж в цій схемі, тільки ізобража тіпа борця за цілісність. Ще можуть взяти під охорону і АЕС. Тоді Рівненську візьметься охороняти Європа, а решту .... Незрозуміла доля Беніної синагоги. Та й Андрейко може пролетіти із своєю орендою. В будь якому випадку треба ждати Пуріму.
36. Filon / 24 лютого 2022, 17:11 Цитувати
Визнаю, я помилився. Таки логіка нормальної людини не працює, коли маєш справу із психічнохворими або професійними вбивцями. Проти нас два в одному - «рузгіє» психи-вбивці. Але правда таки за нами. Отже, переможемо.
37. Selena2017 / 24 лютого 2022, 20:12 Цитувати
[[ЦИТАТА|36|Filon|Таки логіка нормальної людини]

А що ж це : раптом слух прорізався ? У нормальної людини логіка завжди присутня та не дозволяє лукавити.
38. Slavko / 24 лютого 2022, 23:32 Цитувати
36.Filon
«Визнаю, я помилився. Таки логіка нормальної людини не працює, коли маєш справу із психічнохворими або професійними вбивцями. Проти нас два в одному - «рузгіє» психи-вбивці. Але правда таки за нами. Отже, переможемо.
»

Дуже добре, пане Філон !
Завтра наступило зненацька.
Сподіваюся, всі почули вранці вибухи під Полтавою, саме полтавського аеродрому о 7й 30ть ! Миргород - окремо. Ті вибухи я сам чув і в якій стороні вони були, але отримав підтвердження лише увечері. Оце вам усім і бумеранг і цинізм. Йому немає межі, на кожен цинізм і зло - знаходитьсяся ще більше зло. Отже... Кожен сам вибирає для себе сторону і межу. Або вибрав.
Дай, боже, всім не помилитися і прозріти !
Якшо хтось називає їх братами, задумайтесь, хто це говорить... А ще є ті, хто вже наживається на війні ! Чи варто нам за них воювати ? Потенційні зрадники, які завтра нас всіх продадуть ! (Це для тих, хто не збирається нікуди тікати і шукати компромісів із зрадниками.) Є над чим подумати ...
39. Slavko / 4 квітня 2022, 01:41 Цитувати
Переглядаючи ці провладні серіали часом так і не зрозуміло стає, чи є у нас війна чи немає. Чомусь аж занадто важко дається їм це слово - ВІЙНА, ну не можуть вони його фізично промовити і офіційно проголосити, як це передбачено законодавством. Цікаво, до чого в результаті приведе така політика ? Стаття 106 конституції та стаття 4 ЗУ про оборону їх ні до чого не змушує, невідомо покищо, кому вони писані. Може, думаю, це як з вакциною , тільки то були клінічні випробування, а це тепер ракетні, чи як його назвати ?... Ну зрозуміло вже, що у нас війна і геноцид, але чи не доведеться нам знову це доказувати сто років, а грошей так ніхто і не виплатить ?

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.