П’ятеро п’яних водіїв уже позбулися своїх іномарок

П’ятеро п’яних водіїв уже позбулися своїх іномарок

11 березня Відділ комунікації поліції Полтавщини повідомив, що Рада оборони області прийняла рішення про конфіскацію автомобілів у водіїв, які керуватимуть транспортом у стані алкогольного сп’яніння. Конфісковані транспортні засоби переходитимуть солдатам Збройних Сил, правоохоронцям і територіальній обороні для виконання завдань, пов’язаних із захистом Батьківщини від ворога.

Також начальник поліції Євген Рогачов наголосив, що Рада оборони ухвалила ще одне важливе рішення стосовно порушення комендантської години.
Зокрема, у разі порушення громадянами обмежень комендантської години без обґрунтованих причин, органи правопорядку доставлятимуть правопорушників у відділення поліції та долучатимуть їх до виконання громадських робіт строком до 24 годин.

Крім того, буде посилений контроль за дотриманням заборони продажу алкогольних напоїв. У разі виявлення в торгівельних точках або на інших адресах алкогольних чи спиртовмісних напоїв, уся продукція буде вилучена та знищена на місці.

За інформацією Відділу комунікації , протягом 12-14 березня патрульні поліцейські виявили п’ятеро водіїв, які керували авто на підпитку. Правоохоронці склали на них протоколи за статтею 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нетверезих водіїв, які керували автомобілями ВАЗ, Opel Astra, Audi A6 та Subaru Forester, поліцейські виявили в Полтавському й Миргородському районах.

Зі слів начальника Управління патрульної поліції Полтавщини Віталія Мельничука, вилучені автівки розміщуються на майданчику тимчасового тримання, далі їх передадуть для потреб оборони України. Такі дії визначаються Законом «Про передачу, примусове відчуження та вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану».


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
17 березня 2022, 15:04 | Полтавщина | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.