Цієї неділі Україна переходить на літній час

Цієї неділі Україна переходить на літній час

У ніч з 26 на 27 березня, о 3-ій годині, жителі країни переведуть стрілки годинника на 1 годину вперед. І вже з цієї неділі Україна почне жити за літнім часом.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів №509 від 13 травня 1996 року, на території України запроваджений такий порядок обчислення  часу: «час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині — на 1 годину назад».

Чимало людей відчувають стрес при переході на зимовий і літній часи. Тому ось кілька порад, як швидше призвичаїтись до часових змін.

  1. За декілька днів до переводу годинника лягайте раніше спати і вставайте теж раніше. Ідеально зсувати графік на 15 хвилин вперед.
  2. Перед сном обов’язково зробіть вологе прибирання кімнати і провітріть її. Свіже повітря допомагає швидше заснути та краще виспатись.
  3. Протягом наступних 3-5 днів після переведення годинника не поспішайте вставати від дзвінка будильника. Дайте собі відпочити додатково 10-15 хвилин.

Така процедура допоможе організму пристосуватися до нового часу.

У день переводу стрілок намагайтеся уникати стресів.

Зверніть увагу на харчування, аби воно було збалансованим. Пийте більше чистої води.

І в жодному разі не забудьте перевести годинник!


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
24 березня 2022, 18:56 | Полтавщина | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.