Цьогорічна великодня служба проходитиме онлайн

Цьогорічна великодня служба проходитиме онлайн

14 квітня пресслужба Полтавської обласної військової адміністрації повідомила, що

в період із 13:00 23 квітня до 6:00 26 квітня масові церковні служб у храмах та на територіях поруч із ними не проводитимуться.

Тобто, із обіду в суботу до ранка понеділка на Полтавщині діятимуть обмеження на перебування людей у громадських місцях під час Великодніх свят.

За інформацією начальника ОВА Дмитра Луніна, таке рішення ухвалила Рада оборони області.

Лунін написав:

«Російський ворог не гребує нічим. Навіть Великдень для нього лише нагода, щоб зіпсувати українцям велике свято. Ми не хочемо давати окупантам такого шансу, тому маємо максимально убезпечити один одного. Від 13:00 23 квітня до 6:00 26 квітня не проводимо масових церковних служб ні в храмах, ні на територіях поруч із ними. Богослужіння цими днями в приміщеннях — без вірян. Лише до 10 священнослужителів».

Також очільник ОВА додав, що це рішення можуть переглянути у випадку, коли дозволятиме загальна безпекова ситуація в країні та області.

Унеділю, 17 квітня, у обласних ЗМІ з’явилося уточнення від пресслужби війської адміністрації.

Згідно з роз’ясненнями, у вказаний період заборонено порушувати комендантську годину, яка щодня діє з 21:00 до 5:00, а також відвідувати церкви чи прилеглу до них територію, щоб освятити пасхальні кошики. Священнослужителі можуть збиратися у церквах не більше 10 осіб та організовувати онлайн-трансляції святкової літургії.

Однак у повсякденному житті громадяни за потреби можуть виходити на вулицю, щоб, наприклад, здійснити покупки у магазині.

Що забороняється:

  • масові релігійні заходи на територіях церков і поруч;
  • обмежений доступ громадян до релігійних споруд;
  • у приміщенні церков — не більше 10 священослужителів.

Отож, цього року православні християни переглядатимуть церковну службу та освячуватимуть паску онлайн.

Також нагадуємо, що відповідно до прийнятого рішення на території Полтавської області на період встановлення правового режиму воєнного стану заборонено відвідування лісів населенням і в’їзд до лісів (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
19 квітня 2022, 15:00 | Полтавщина | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.