19 000 ковдр від канадського уряду

19 000 ковдр від канадського уряду

Буде роздано переселенцям, котрі мешкають на Полтавщині.

Минулого тижня громади Полтавської області отримали гуманітарну допомогу від представників Міжнародної організації з міграції в Україні. Надання гумдопомоги стало можливим завдяки співпраці Полтавської обласної ради з Представництвом МОМ.

Як повідомили в облраді, гуманітарна допомога надійшла від Уряду Канади.

Зокрема, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький розповів, що 19 тисяч ковдр будуть пропорційно розподілені між громадами. Завдання керівництва громад — надати допомогу насамперед тим особам, хто її дійсно потребує.

Доставку і передачу гуманітарки забезпечили представники МОМ. При отриманні ковдр були присутні голови кількох громад із Полтавської області.

Так очільник Новосанжарськї селищної ради Геннадій Супрун, спілкуючись із гостями з МОМ, сказав:

— У Новосанжарській громаді 3193 внутрішньо переміщених осіб — це немало. Мешканці громади з розумінням поставилися до проблем людей, які постраждали від війни.  Багато хто з них приїжджав зовсім без речей і потребував абсолютно всього. Допомагаємо їм, чим можемо. Розмістили біженців у приватному секторі, в закладах комунальної власності. Ми дуже вдячні Полтавській обласній раді та Представництву Міжнародної організації з міграції в Україні за підтримку і допомогу, яка для нас надзвичайно важлива.

Також минулого тижня в Нові Санжари привезли гуманітарний вантаж від Всесвітньої продовольчої програми ООН. У отриманні продуктів для переселенців посприяли голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький і депутат облради Лариса Босенко.

Гуманітарку, куди входили борошно і консерви, поставили на баланс та розподілили між внутрішньо переміщеними особами, які проживають на території нашої громади.

У Новосанжарській селищній раді подякували World Food Programme за надання гуманітарної допомоги переселенцям.

Отож, переселенці, які тимчасово проживають на Полтавщині, отримають від канадського уряду19 000 ковдр. У рамках співпраці Новосанжарській громаді передано 802 ковдри.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
22 травня 2022, 16:35 | Полтавщина | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.