Купальний сезон стартує без човнів і байдарок

Купальний сезон стартує без човнів і байдарок

4 червня на Полтавщині офіційно розпочинається купальний сезон. Та виходити на воду плавзасобами заборонено. Тому поки що ніяких катамаранів, сап-бодів, човнів чи байдарок. Відповідну інформацію в минулу п’ятницю повідомив під час брифінгу начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

Очільник ОВА пояснив, що, не дивлячись на старт купального сезону, в умовах воєнного стану його доведеться проводити з певними обмеженнями. Тобто, купатись у річках дозволяється, але жодних плавзасобів використовувати не можна.

Як пояснив Дмитро Лунін, до завершення військового стану в Полтавській області діє заборона на використання всіх плавзасобів, окрім тренування спортсменів, і лише у чітко визначених територіях юнацько-спортивних шкіл або клубів, які визначені Радою оборони області.

Такі дії запроваджені у зв’язку із замінуванням багатьох об’єктів водних споруд, а проходження через них може викликати детонацію і вибухи. Неможливо у час війни сплавлятись по території. На території області СБУ, правоохоронці та військові постійно ловлять диверсійно-розвідувальні групи, а плавзасоби можуть створювати додаткові проблеми в цьому.

Нагадаємо, що 22 травня Верховна Рада продовжила воєнний стан на три місяці, до 23 серпня.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
9 червня 2022, 14:30 | Полтавщина | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.