Порушника комендантської години мало не розстріляли

Порушника комендантської години мало не розстріляли

Ми на редакційному сайті вже повідомляли про інцидент, що мав місце в ніч із 7 на 8 серпня поряд із вищеназваним населеним пунктом. Зараз — трішки детальніше.

До редакції інформація про нічну стрілянину поряд із Куст-Кущами надійшла із неофіційного джерела. Але співробітники поліції, до яких ми звернулися за підтвердженням, не стали заперечувати факт відкриття вогню бійцями тероборони.

Що ж сталося вночі поряд із малесеньким селом Куст-Кущі?

Близько третьої години ночі бійці тероборони, які несли службу, охороняючи об’єкт, помітили автомобіль ВАЗ, який їхав на великій швидкості.  Нагадаємо, що в Полтавській області комендантська година, протягом якої цивільним особам без спеціальних перепусток заборонено знаходитися на вулиці чи в громадських місцях, триває із 23-ї години вечора до 5-ї ранку. Помітивши порушника, військові наказали йому зупинитися. Але водій автомобіля лише збільшив швидкість руху. Після кількох попереджувальних пострілів солдати відкрили вогонь по транспортному засобу. У результаті, «Жигулі» таки зупинилися. Водій, скориставшись темрявою, втік.

Якщо довіряти неофіційній інформації, то чоловіку, який в ту злощасну ніч перебував за кермом «Жигулів», дуже пощастило. Адже вранці в транспортному засобі нарахували сім отворів від куль.

Наступного дня за ВАЗом прийшов його власник. Чоловіка затримали. Він заявив, що не перебував вночі за кермом того автомобіля. Зараз інцидент розслідують співробітники прокуратури.

Пікантність ситуації полягає в тому, що покарати можуть виключно військових, якщо доведуть факт порушення Уставу.

Сам порушник комендантської години ризикував виключно тим, що міг бути застреленим. Адже українські законодавці й до цього часу не запровадили відповідальність за подібне порушення.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
11 серпня 2022, 10:51 | Кобеляки | Надзвичайне

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.