У аграрному реєстрі зареєструвалися більше 3,5 тисячі сільгоспвиробників

У аграрному реєстрі зареєструвалися більше 3,5 тисячі сільгоспвиробників

Минулого тижня в усіх районах Полтавщини відбулися зустрічі представників органів влади і сільгоспвиробників області щодо проведення весняно-польових робіт. У селі Піщаному Кременчуцького району на зібранні з аграріями був заступник начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик, – інформує Полтавська ОВА. Обговорили питання нового посівного сезону, наявності насіння та паливно-мастильних матеріалів, необхідності перепідготовки спеціалістів, зміни в законодавстві та підготовку до старту ринку землі в 2024 році для юридичних осіб, кредитування, допомогу від держави і міжнародних донорів у воєнний час. Розглянули питання роботи Державного аграрного реєстру. За минулий рік у ньому зареєструвалися понад 3,5 тисячі аграріїв із Полтавщини.

Голова ГО «Полтавська обласна Асоціація фермерів і приватних землевласників імені Героя України, Героя Небесної сотні Віктора Чміленка» Василь Бурлака повідомив, що у 2022-му від полтавських аграріїв було подано багато заявок на участь у програмі, що фінансується за рахунок бюджетної підтримки Європейського Союзу.

«Грошова допомога надавалася за двома напрямами: за обробку угідь сільськогосподарського призначення та за утримування від 3 до 100 корів. На 2023 рік кошти теж виділятимуться в межах 3 мільярдів гривень на наше полтавське відділення. І це дуже добре. Адже всі, хто скористався програмою і все правильно заповнив у цифровій формі, отримали кошти. Приміром, сільгоспвиробники Козельщинської громади подали 83 заявки й отримали виплати в розмірі 10 мільйонів гривень. Кошти зайшли в громаду, дали змогу фермерам придбали насіння, техніку, створити нові робочі місця. Тобто кошти ЄС пішли на розвиток», — розповів Василь Бурлака.

Аграрії Семенівської громади подали 44 заявки, Глобинської — 99 заявок. 156 заявок підтримали від с/г виробників Кременчуцької громади, що дало їм змогу отримати 13 мільйонів гривень. Крім того, у 2022 році агровиробники Полтавщини через ДАР отримали близько 1700 рукавів для зберігання зерна місткістю 200 тонн.

3 лютого 2023, 11:13 | Полтавщина | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.