Жителі трьох громад не зробили жодного щеплення від грипу

Жителі трьох громад не зробили жодного щеплення від грипу

Жодного щеплення проти грипу не зробили медики Великорублівської, Новооржицької та Ромоданівської ОТГ, йдеться в звіті Полтавського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Загалом показник охоплення вакцинацією проти грипу на Полтавщині лишається низьким. Від початку епідемічного сезону щеплення зробили 7 633 людини. З них 6 084 людини  перебувають у групах медичного та епідемічного ризику.

Згідно даних медиків, минулого тижня не фіксували жодної смерті через грип. Усього від початку епідсезону від грипу померли четверо людей. Також у  області через спалах грипу й ГРВІ закрили на карантин п’ять шкіл.

Захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції на Полтавщині перевищує епідпоріг на 19%. Більше 8 000 пацієнтів звернулися до медзакладів із симптомами ГРВІ. 57% від усіх захворілих становлять діти.

Громади Полтавської області з високим показником захворюваності на ГРВІ: Новоселівська (1430,1 на 100 000), Щербанівська — 1415,4, Сенчанська — 1260,4, Коломацька — 1250,8,  Петрівсько-Роменська — 1118.

Високий показник захворюваності відмічають також у Лубенській, Хорольській, Миргородській, Глобинській, Мачухівській, Кобеляцькій ОТГ.


Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.