На Чемпіонаті Європи з параплавання полтавські спортсмени здобули 16 медалей

На Чемпіонаті Європи з параплавання полтавські спортсмени здобули 16 медалей

На Чемпіонаті Європи з параплавання на острові Мадейра (Португалія), який тривав з 21 по 28 квітня, українська національна збірна з параплавання серед осіб із ураженням опорно-рухового апарату, порушеннями зору, вадами розумового та фізичного розвитку брала участь. Дев'яти плавцям з Полтави вдалося здобути чимало нагород.

Про це повідомили у пресслужбі Полтавської ОВА.

Олексій Вірченко (порушення зору) завоював два «срібла» на дистанціях 50 м та 100 м вільним стилем, а також здобув третє місце на дистанції 100 м батерфляєм.

Ярослав Денисенко (порушення зору) здобув золоту медаль на 100 м вільним стилем, друге місце – 100 м на спині та третє на дистанції 100 м батерфляй.

Євген Богодайко (УОРА) завоював «золото» на дистанції 100 м брасом, та два третіх місця (200 м комплексне плавання й 50 м батерфляй).

Шевцов Сергій (УОРА) здобув бронзову нагороду на дистанції 50м вільним стилем.

Юрій Шенгур (УОРА) здобув дві «бронзи» на 100м на спині та 50м вільним стилем.

Денис Остапченко (УОРА) був першим на дистанції 50м на спині, здобув два «срібла» у змішаній естафеті (4×50) та 200м вільним стилем. Крім того завоював третє місце в естафеті(4×50) вільним стилем.

Спортсменів до змагань підготували Ілля Калайда та Галина Бойко.

За результатами змагань Україна посіла друге загальнокомандне місце, завоювавши 21 золоту медаль, 26 срібних і 21 бронзову медалі.






Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.