Всім градусам наперекір

Всім градусам наперекір

Попри всі проблеми: війну, перебої із електропостачанням та неймовірну спеку  - у Кобеляках у неділю 7 липня провели традиційний волейбольний турнір пам’яті загиблого на російсько-українській війні земляка Віктора Бабенка.

За словами усіх, хто у той день побував у мікрорайоні Бабенкова яма, захід вдався. Навіть погода трішки змилостивилася над учасниками і глядачами. Невеличкий вітер не заважав грати у волейбол і додавав трішки свіжості.

Окрім того, організатори і спонсори заздалегідь підготували парасольки від сонця і велику кількість води.

Цей турнір був ювілейним, вже п’ятим за ліком. Згадує його організатор, голова громадської організації «Свідома ініціативна кобеляччина» Юрій Срібний:

- Ми починали у 2014 році. Тоді просто провели турнір на честь мікрорайону Бабенкова яма. А потім на війні загинув Віктор Бабенко. І, з дозволу та благословіння родичів воїна, було прийняте рішення проводити змагання в пам’ять про нього. І ви знаєте, родичі Віктора не просто дали згоду. Вони допомагають та морально підтримують. От і в цьому році не все вдавалося, не все йшло за визначеним графіком. Я кілька разів був близький до того аби відмовитися від проведення турніру. Але мене дуже підтримала Валя Бабенко. Вона сказала, що ми все зможемо. І ми все змогли. Була поруч й допомагала на кухні і мама Валі Наталія Гуріна. Запросили ми,  звичайно ж,  і маму Віктора Наталію Михайлівну.

За кілька хвилин до початку змагань Валентина Бабенко разом із синами Артемом і Максимом вшанували пам’ять про батька на цвинтарі.

А вже на місці змагань всі учасники та глядачі дружно схилили голови в знак вічної пошани і до Віктора, і до всіх інших воїнів, які загинули, захищаючи Батьківщину.

Валентина Бабенко щиро подякувала  організаторам і спортсменам за те, що зберігають пам’ять про її чоловіка.

Після офіційної частини відкриття головний суддя Максим Онищенко дав старт іграм. У турнірі взяли участь команди «Бригада», «Стінгери», «Підгора», «Кіборги», «Кобеляки».

Очікувалось прибуття і двох команд із Царичанки. Але із об’єктивних причин вони не змогли приїхати.

Перше місце у волейбольному турнірі пам’яті Віктора Бабенка посіла команда «Кобеляки». Вона отримала головний грошовий приз в сумі 3 тисячі гривень. На другому місці  - «Стінгери» із 1,8 тисяч гривень, на третьому  - «Підгора» - 1,2 тисячі гривень.

Всі призові кошти волейболісти передали на потреби ЗСУ.

Всього в той день зібрали на потреби армії 8690 гривень. Всі кошти були вручені кобеляцькій волонтерці Тетяні Вільховій.

Генеральним спонсором турніру став фермер, депутат Полтавської обласної ради Сергій Жук. Також серйозну спонсорську допомогу надали голова агрофірми «Урожай» Василь Гордійко та керівник заводу продтоварів «Мрія» Інна Карнаух.

Був присутній на заході і виконуючий обов’язки міського голови Василь Кіптілий.

Відгукнулися на прохання щодо організації дозвілля для дітвори і місцеві підприємці Анна та Сергій Долгови.

А для того, щоб спортсмени після змагань не почувалися виснаженими, була організована так звана польова кухня. Біля неї із задоволенням чаклували депутат міськради Володимир Гречаний, Валентина Гречана, Тетяна Турченко і мама Валентини Бабенко, вдови загиблого воїна.

Юрій Срібний дуже прохав назвати поіменно усіх працівників комунального підприємства, які протягом кількох днів працювали над облаштуванням та благоустроєм місця проведення волейбольного турніру.

Виконуємо прохання Юрія Федосійовича. Тим більше, що ці люди цілком заслужили на хоча б таку відзнаку своєї нелегкої і дуже потрібної громаді роботи.
Отже, місце для змагань готували: волонтери Ірина Самофат із донькою Орисею та сином Мирославом, Лілія Старушко із сином Марком, Любов Сибірна, брати Масичі, Віктор Фесюра, Віктор і Дмитро Савенки, Андрій Мальований, Олександр Карнаух, комунальники:  Михайло Корнута, Олександр Гупало, Іван Явтушенко, Сергій Рябека, Сергій Лєженков, Олександр Зибін, Данило Подлєсний, Іван Олійник, Сергій Шаманов, Павло Яровий, Володимир Приходько, Володимир Пархоменко, Дмитро Іваненко, Роман Сальний, Андрій Синьогуб, Андрій Зінченко, Олег Байбара, Руслан Ящук, Володимир Кочуєвський, Наталія Іонова, Надія Овчіннікова.








Автор: Ігор Філоненко

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.