У Миргороді жінка потрапила до лікарні з отруєнням грибами

У Миргороді жінка потрапила до лікарні з отруєнням грибами

19 вересня до Миргородської лікарні інтенсивного лікування госпіталізували 41-річну жительку Миргорода з попереднім діагнозом – отруєння дикорослими грибами. Лікарі оцінюють стан потерпілої як середньої тяжкості.

Медики нагадують: щоб уникнути небезпечних наслідків, варто суворо дотримуватись правил збору та вживання грибів:

  • Збирайте в лісі лише ті гриби, про які ви знаєте напевне, що вони їстівні.
  • Гриби, яких ви не знаєте чи які викликають у вас сумнів, не кладіть у їжу і не пробуйте сирими на смак.
  • Ніколи не беріть і не їжте грибів, що мають біля основи ніжки подібне на бульбу потовщення, вольву (як у червоного мухомора), не куштуйте їх.
  • Коли збираєте пластинчаті гриби, особливо сироїжки та лісові печериці, намагайтеся брати їх цілою ніжкою, щоб не допустити помилки, про яку згадано у попередньому пункті.
  • Збираючи для засолювання вовнянки, чорнушки, грузді, підгрузди та інші гриби, що мають молочний сік, обов’язково вимочіть їх і добре виполощіть у холодній воді, аби вимити гірку шкідливу для шлунку речовину. Те саме треба зробити з валуями, сироїжками, що мають їдкий, гіркий присмак, та із свинушками.
  • Назбиравши сморжів і зморшків, не забувайте, що їх неодмінно слід перекип’ятити (7-10 хвилин) у воді, щоб виварити отруту; воду після кип’ятіння вилити.
  • Ніколи не збирайте і не їжте грибів перезрілих, переслизлих, зморхлих, червивих, зіпсованих.
  • Не їжте сирих грибів.
30 вересня, 13:26 | Полтавщина | Надзвичайне

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.