Павлом перемагає колишню команду

Блог: Блог Олега Дубини

Автор: olegda

В напруженому поєдинку полтавська команда переграла гостей із Маріуполя з рахунком 3:1 
 
Для тренера полтавської команди Миколи Павлова матчі з Іллічівцем завжди були особливими. Цілих сім років (1997 – 2004) коуч «біло-зелених» керував маріупольською командою. Саме при Петровичу «Іллічівець» підвищився в класі, дійшов до півфіналу Кубка України сезону 2000/01 років та відчув смак футбольних боїв на міжнародній арені (завдяки високому рейтингу Fair Play).
Тому всі чекали захоплюючої дуелі двох команд Павлова – теперішньої та минулої. 
 
Напругу матчу відчули навіть у Комітеті арбітрів ФФУ. В середу, за три дні до гри, за їхньої участі трапився невеличкий курйоз. З самого початку планувалося, що судити поточний матч буде Юрій Грисьо (Львів), а асистувати йому будуть Ігор Маковей (Вінницька область) та Ростислав Пузанський (Львів). Проходе декілька годин – і комітет вирішує замінити одного з асистентів матчу…Напевно подумали, що колишній гравець полтавчан буде «допомагати» своїм…
 
Трішки історії. Початок 2000-х років. Ворсклу трусить. Швидкими темпами змінюються гравці та тренери, проте результат залишається одним і тим же. Полтавська команда з одного із лідерів чемпіонату перетворилася на відвертого аутсайдера. Проте знаходилися гравці, які на такому «фоні» виділялися з поміж інших своєю грою. Серед них був і півзахисник Ігор Маковей. 
Пройшли роки. Багато хто з гравців тодішньої Ворскли стали футбольними функціонерами або агентами. Ігор вибрав інших шлях…Вже декілька років Ігор Маковей успішно працює помічником головного арбітра. Він мав всі шанси дебютувати в Прем’єр – лізі матчем «Ворскла» - «Іллічівець», проте не судилося… 
Окрім тренера Ворскли футбольні Полтаву та Маріуполь об’єднують й інші відомі футбольні особистості. В різний час Кривошеєнко,Єсін, Оберемко, Западня та Краснопьоров захищали кольори маріупольської команди, а Пуканич та Ярошенко одягали футболку «Ворскли». 
Починаючи з 1997 року зелено-білі та азовці зіграли між собою 27 матчів, в яких відчутною перевагою володіли гості (8 перемог господарів, 3 нічиїх та аж 16 перемог маріупольців, різниця м’ячів 37 – 42). Щодо матчів в Полтаві, то й тут гості переважали (+5 =2 -6, різниця м’ячів 18:16). 
 
До поточної гри команди підійшли з відчутними кадровими втратами. Павлов не міг розраховувати на активного Янузі, в якого був перебір жовтих карток. В Ігоря Леонова ситуацію була ще гіршою. Матч в Полтаві пропускали Полянський та Пуканич, проте до основи повернулися Кожанов, Віценец та Фомін. 
 
Перший же небезпечний момент в матчі повинен був завершуватися голом. Господарі провели швидкісну атаку, яка завершувалася ударом Будника – Невмивака з лінії воріт виносить м’яч в поле. Після цього гра заспокоїлася хвилин на десять, доки ворскляни не відкрили рахунок. Даллку на лівому фланзі протаранив Шевчука та прострілив у штрафний майданчик, де Селін першим дотиком відправив круглого точно в сітку воріт . Не проходе й хвилини, як гості зрівнюють рахунок. Це Кожанов невідпорним ударом влучає у правий верхній кут воріт молодого Казакова. 
Після одміну забитими м’ячами гра знову заспокоїлася. Команди обмінювалися атаками, які через великий відсоток браку в передачах ні до чого серйозного не призвели. 
 
В перерві Микола Павлов освіжив атакуючі сили своєї команди, випустивши замість Кривошеєнка Чичикова. Господарі відчутно притисли азовців. В результаті моменти біля воріт Худжамова почали виникати із завидною регулярністю. Спочатку Будник після передачі Селіна влучає в стійку, а згодом Даллку метрів з 20 завдає сильного удару – захисники блокують. 
Головні події в матчі відбулися в останні 25 хвилин гри. На 76 хвилині Олексій Чичиков після довгої гольової засухи нагадав про свої бомбардирські якості, влучно пробивши в дальній кут воріт Худжамова, а через 2 хвилини Павло Ребенок з лінії воротарської ставить фінальну крапку в матчі. 3:1 – перемога полтавської команди. 
 
Ігор Леонов (в.о. головного тренера Іллічівця): 
- Програли матч за 15 хвилин до кінця. Вибивати такі м'ячі таки потрібно, якщо ти футболіст. Якщо не вибиває, то що вже тут ... Футбол складається з помилок, ми помилилися, пропустили - тому і програли. Сказати мені більше нічого. 
 
Микола Павлов (головний тренер Ворскли): 
- Хто мені раніше ставив питання про Будника в нападі? Ось ми і подивилися його на цій позиції. Думаю, що в другому таймі ми показали, хто на полі господар. І те, що ми забили два чудових голи завдяки Чичикову лише підтверджує: у всіх є шанс, але не всі його реалізовують. Олексій може зіграти і справа, і зліва, і попереду… в скрутну хвилину вийшов і допоміг команді. Ми цю перемогу присвячуємо тренерам дубля та Сергію Свистуну (якому виповнилося 50 років).Вони знайшли нам і Безуса, і Баранника. Думаю курс на вихованців українського, полтавського футболу ми міняти не будемо. 
 
«Ворскла» (Полтава) - «Іллічівець» (Маріуполь) - 3:1 
Голи: Євген Селін, 11, Олексій Чичиков, 76, Павло Ребенок, 79 - Денис Кожанов, 12 
«Ворскла»: Олексій Казаков, Олексій Курилов, Арменд Даллку, Павло Ребенок (Артур Западня, 89), Володимир Чеснаков, Євген Селін, Роман Безус, (Андрій Оберемко, 84), Євген Будник, Йован Маркоскі, Олег Краснопьоров, Іван Кривошеєнко, (Олексій Чичиков, '46) 
«Іллічівець»: Рустам Худжамов, Богдан Бутко, Дмитро Невмивака, Микола Іщенко, Сергій Шевчук, Віталій Віценець, (Сергій Яворський, '61), Ігор Чайковський, (Віталій Федотов, '78), Давид Таргамадзе, Денис Кожанов, Костянтин Ярошенко, Філіп Будковський, (Руслан Фомін, '67) 
Попередження: Арменд Даллку, 16. Роман Безус, 23. Йован Маркоскі, 41. - Сергій Шевчук, 29, Віталій Віценець, 59, Сергій Яворський, 62, Ігор Чайковський, 66. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20 березня 2012, 19:44 | Блог: Блог Олега Дубини

Інші записи автора


Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.