Інтернет та Білики - речі несумісні?

Блог: SKARM

Автор: skarm

Смт. Білики – другий за величиною населений пункт в Кобеляцькому районі, отже базові комунікативні послуги повинні бути, можливо не на такому високому рівні як у великих містах, але бути.
З такими райдужними сподіваннями я попрямував до місцевого вузла зв’язку з наміром підключити на свій стаціонарний телефон Інтернет від «Укртелекому».
І от тут з’явився перший «сюрпрайз», місцева АТС не має ніякого відношення до «Укртелекому» - вона є власністю СП «Вузол зв’язку» який надає (читай – перепродує) послуги ВИКЛЮЧНО голосового телефонного зв’язку, за що і отримує абонентську плату.
До речі, як мені розповіли в приватній розмові – досить невдало, безліч абонентів взагалі не сплачує за послуги зв’язку, а ті кому телефон відключили за несплату, навіть чути не бажають про повернення боргів, що накопичилися за ними на момент відключення.
Збентежений такою новиною, на наступний день, я попрямував до районного відділення «Укртелекому».
Потрапив на прийом до заступника директора. Спочатку бесіда проходила досить приємно, аж доки не дізналися що я приїхав з Біликів з питанням щодо Інтернету від «Укртелекому», тут раптом все різко зіпсувалось.
На пряме питання: - Як мені підключитись до дротового Інтернету? – відповідь була проста і коротка: - Ніяк.
Про взаємовідносини «Укртелекому» та СП «Вузол зв’язку» мені розповідати взагалі не захотіли, мотивуючи відмову цікавим терміном - «комерційна таємниця».
Після таких пригод, я вирішив з’ясувати у знайомих, який Інтернет взагалі доступний на території селища, і от що з’ясувалося:
1) більшість установ користується 3G – Інтернетом від «Інтертелекому»;
2) мешканці мікрорайону «Молодіжний» - дротовим Інтернетом від кобеляцької фірми (називати не буду, щоб не сприйняли за приховану рекламу), але після сутички даної фірми з районним відділенням ПАТ «Полтаваобленерго», щодо орендної плати за використання опор електромережі, під розміщення дротів для Інтернет – зв’язку (ситуація висвітлювалася в минулих номерах тижневика «Ехо»), фірма вирішила відмовитись від розширення своєї мережі в Біликах.
3) Супутникова тарілка і відповідно - доступ до Інтернету.
Ну а всі інші, в кого немає коштів на таке досить недешеве задоволення, використовують мобільний Інтернет від національних операторів (Київстар, Лайф,МТС).
Підсумовуючи все вищенаведене , хочу запитати Вас, дорогі читачі:
- яким видом Інтернет – підключення Ви користуєтесь?
- чи задовольняє Вас в ньому співвідношення «ціна – якість» ?
- що саме Ви думаєте з приводу таких цікавих взаємовідносин між «Укртелекомом» та білицьким СП «Вузол зв’язку»?

14 липня 2013, 20:47 | Блог: SKARM

Інші записи автора


Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.