Морська риболовля

Блог: Блог Миколи Гузченка

Автор: Микола Гузченко

Кілька днів тому були на морській риболовлі. Для цього на три години був зафрахтований невеличкий кораблик, який мав відпливти від берега на десяток-другий кілометрів до багатих рибою місць. До гавані їхати кілометрів шістдесят, за годину до відплиття рушаємо. Вже на місці виявилося, що наш гардероб абсолютно не відповідає обстановці: досвідчені моряки і рибалки одяглися у водонепроникні костюми та ризові чоботи, ми - у джинси та кросівки. Добре хоч куртки додумалися взяти. На небі сіяє сонечко, дує легенький вітерець, легенько хлюпає Північне море. Відпливаємо.

Щойно випливли з гавані, вода під кораблем враз змінилася. Море вже не хлюпало мирно об борт - хвилі висотою 3-4 (а може й більше) метри легко підкидали судно, кидали його з боку в бік. Для більшості це було несподіванкою, починаємо метушитися в пошуках якоїсь опори - без неї ніяк. Благо, вхопитися на кораблі є за що, і все намертво пригвинчене. Пливти по таких хвилях дуже сподобалось: корабель то злітає вгору, то провалюється, і при цьому теліпає пасажирів по всій палубі. Та через півгодини мало-помалу кількість задоволених почала зменшуватися. Майже всіх почало мутити. Цікавим відкриттям стало те, що від морської хвороби обличчя людей стають дуже блідими. До цього таких блідих людей я бачив лише в трунах. Блєдноліциє потроху стали перебазовуватися на корму, щоб сховатися від очей. Під кінець тригодинного плавання на кормі вже були майже всі пасажири. І всі дружно одне поперед одного блювали.

Сама риболовля відбувалася наступним чином: хвилин 15 пливемо, стільки ж ловимо, знову пливемо і т.д. Під кінець плавання вудочки стояли безхозні, адже рибалки посхилялися через борт і приносили ритуальні жертви Посейдону. Я ніколи в житті не міг подумати, що морська хвороба рубає всіх поголовно. Думав, ну пара чоловік може поригає трохи та й усе. Виявилося зовсім не так.

Статистика риболовлі: з 20 чоловік блювали 15. Зовсім не відчули дискомфорту від плавання лише троє.

Тому ось вам моя порада: якщо хтось запросить порибалити на кораблику у відкритому морі – десять раз подумайте. Якщо все ж вирішили ризикнути – кілька годин до відплиття нічого не їжте і не пийте: мутити все одно буде, зате не блюватимете.

28 липня 2011, 13:04 | Блог: Блог Миколи Гузченка

Інші записи автора


Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.