Білики-постфактум, або досягнення селищної влади за 2016.

Блог: SKARM

Автор: skarm

Взагалі то, цю статтю, потрібно було написати відразу після Нового року, або навіть заздалегідь, але завдяки «всеукраїнським» реформам і загальному «покращенню» - більшу частину вільного часу, доводиться витрачати на пошук таких-сяких приробітків, щоб банально  харчуватись не однією «енергією сонця». ( Ну той, хто трішки читав про буддиських монахів, той зрозуміє.)

Отже, що кардинально змінилось в Біликах за 2016 ?

1)        Селищна влада нарешті визначилась, щодо своєї позиції по питанню свинокомплексу, та всього, що з ним пов’язано.

2)        І навіть зуміла відсудити за забруднення своїх земель, 3 з лишком мільйони гривень.

3)   А також придбала новий вантажний автомобіль «ГАЗ», який не тільки вивозить сміття, але й ще обладнаний ножем для очистки доріг від снігу. (Хоча, як показала практика, він не досить ефективний, через занадто малу массу та потужність даного автомобіля, тож чистити можливо лише свіжий, не злежаний сніг, при товщині покриву не більше 10 сантиметрів.)

4)   Були проведені капітальний ремонт, а фактично, заміна тротуару біля СШ №1 (центр селища.)

5)   Замінені дахи на декількох багатоквартирних будинках, але все ж, то більше заслуга мешканців, аніж влади.

6)   Освітлення вулиць нарешті дісталось і до віддалених вулиць, проте, коли говориш вуличне освітлення, то більшості людей, на думку спадає яскраво освітлена дорога, по якій вночі, можна пересуватися без допомоги ліхтарика. В Полтаві, воно може й так, а от у Біликах, зовсім не так. Річ у тому, що ліхтарі є лише на кожному 4-5 стовпі, і освітлена вулиця в Біликах, має вигляд смугастої зебри - 50 метрів світла, 300 метрів темряви, яка після освітленої ділянки здається ще темнішою.

З позитивними пунктами закінчили, перейдемо до негативних:

1)        За ввесь рік, у селищі з’явилася лише ОДНА лавка, біля містка,  як йти до лікарні. От цікаво, а де обіцяна реконструкція паркових зон по всьому селищу, та й просто встановлення лавок, хоча б у центрі і хоча б так, як у Кобеляках, вздовж центральної вулиці.

2)        Про освітлення вже писав, тут слід додати про графік його роботи, більшості мешканців воно потрібне, коли люди повертаються з роботи, тобто з настанням сутінок, та тоді, коли йдуть на вранішні електрички, о 4-5 годині ранку ( я думаю, вже давно ні для кого, ну крім селищної ради, не є таємницею, що більшість біличан їздять торгувати та на роботу до обласного центру). Світло ж вмикається коли місцеві вже прийшли з роботи і вимикається близько опівночі, ну що тут скажеш – геніально Ватсон, все правильно, головне ж,  що освітлення в Біликах працює, от тільки для кого?

3)        Ремонт в лікарні так і не закінчили, строків закінчення ніхто не називав.

4)        Чищення доріг - тут оцінка задовільно, якщо не враховувати, що вони перетворилися на справжнісінький каток, тому що ніякої солі, ба навіть піску, на них за пів-зими, ніхто не висипав навіть жмені.

Ну і наостанок знов трішки позитиву: селище живе, водопровід, каналізація працює, сміття вивозиться, отже з базовими функціями влада справляється.

До речі, нещодавно дізнався, що Юрій Петрович Латиш (Білицький селищний голова), нарешті отримав право на пенсію, і навіть не у 63, як говорять у Кабміні, з чим ми його і вітаємо!

Маємо надію, що це буде додатковий стимул до праці, на загальне благо, Білицької ( ще не створеної) громади.

До речі, а як Ви особисто, оцінююте роботу Білицької селищної ради за 2016 рік?

29 січня 2017, 16:30 | Блог: SKARM

Інші записи автора


Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.