Підсумки роботи Білицької селищної ради за 2017.

Блог: SKARM

Автор: skarm


Якось непомітно, в повсякденних турботах, пролетів рік. І хоч ще залишилось трохи часу до 2018, я не думаю, що це кардинально вплине на зміст даної замітки.
Отже,що ПОЗИТИВНОГО вдалося зробити за рік Білицькій селищній раді, та особисто її голові – Латишу Юрію Петровичу. На відміну від попереднього року, де вже були позитивні зміни, в цьому році список добрих справ кардинально збільшився.
1)    Фактично по всьому селищу проведений ямковий ремонт доріг, не так як зазвичай, щебенем, піском, битою цеглою, чи просто землею, а якісним асфальтом. Шкода лише , що «буряковози» цукрового заводу АФ «Добробут» за нещасні два місяці роботи даного підприємства, цей ремонт добряче попсували. Ну то таке, буває…
2)    Процес освітлення вулиць не призупинивсь, а навіть розширився, поступово переходячи з основних вулиць, на другорядні, встановлюються нові ліхтарі, навіть на тих вулицях, де навіть при радянському минулому їх не було. Ввечері і рано вранці вже можна дістатись центру без ліхтарика та матюків. Приємно дивує, що влада зрозуміла специфіку селища, тому коли люди йдуть на вранішні поїзди – ліхтарі вже горять. Незрозуміло лише одне, чому селищна рада не проводить закупівлю світлодіодних ліхтарів (таких як наприклад використовує «Укрзалізниця» біля переїзду), їх технічні характеристики значно кращі, від тих, що використовуються сьогодні.
3)    По основних вулицях замінено тротуари, по старих вже просто неможливо було пересуватись. Щоправда, там де тротуарів не було,  вони не з`явились.
4)    Встановлені нові дитячі майданчики, на яких влітку повнісінько дітей, я навіть не думав, що у нас ще стільки молоді. Для критиканів – фото зроблене восени, надворі досить холодно, тому дітей немає.
5)    В парках з’явилися не лише дитячі майданчики, лавки, а й навіть освітлення. Хоча до Кобеляцького парку, нашому центральному, ще дуже і дуже далеко. До речі паркових зон у Біликах не дві, як думає влада, а три.  Прибрано ж лише у двох.  
6)    Добре хоч пам’ятник Марченку Ф. І. не забули, він доглянутий і охайно пофарбований. Хто не пам’ятає, хто такий Марченко, ласкаво просимо до Вікіпедії.
7)    Налагоджено вивіз сміття, незалежно від цукрового заводу.
8)    І наостанок, два головних позитива, перший – прокладено нову каналізаційну мережу та побудовано власну, селищну каналізаційну насосну станцію, хто не пам’ятає, тому довідка, раніше стоки з багатоповерхівок викачувались по трубах цукрового заводу і з допомогою їхньої КНС.
9)    Другий – прокладений водопровід в мікрорайоні поділ. Його там не було НІКОЛИ. Так залишилися, ще певні моменти з передачею на баланс селищної ради так званої «свинячої» водонапірної башти, так мережу поки запустили в тестовому режимі, підключивши до башт мікрорайону Гора, які й так перевантажені. Але це вже бюрократичні труднощі, вирішити можна, було б бажання. До речі, цікаво дивитись, як для «управління і контролю» ще недобудованим водопроводом, збігаються місцеві «голодні» активісти, з чітким наміром урвати і собі шматок пирога, або ж, хоча б отримати «блатну» роботу.
Ну а тепер давайте перейдемо до НЕГАТИВу. Його не багато, але він є. Отже:
1)    По загальному  рівню благоустрою, Біликам до Нових – Санжар, ще далеко, не вистачає лавок, місць для відпочинку, мається на увазі не ті столики біля річки, де п’ють горілку і залишають гори сміття, а місця де могли б відпочивати сім’ї з дітьми, люди похилого віку, щось схоже на Кобеляцький парк біля РКЦД, з гойдалками, фонтаном, та відео наглядом. Щодо останнього - так, потрібно, не доросли ми ще, щоб без відео спостереження вести себе культурно.  
2)    Дуже мала підтримка Білицької лікарні. Зрозуміло там МОЗ, але ж прийде час і її передадуть на баланс ще не створеної громади, тому починати вкладати кошти напевне потрібно вже зараз ?
3)    До речі, щодо  громади, в Біликах все зависло, всі чекають вказівки зверху. От тільки як показує досвід, «зверху» звичайно приходить таке, що як то кажуть «ні в тин, ні в ворота». А час іде і з ним спливають гроші, що ще виділяє Уряд на підтримку новостворених громад.
Але, незважаючи на всі «недопрацювання», на сьогодні, Юрій Петрович – найуспішніший «мер» Біликів з часів Незалежності. Дивно тільки, що його, такі вдалі управлінські якості, проявилися лише під час другої каденції. Перша ж, такими успіхами, як вищенаведені, похвалитись не може.
І наостанок, по селищу «ходять» чутки, що нинішній селищний голова Латиш Ю. П.  на наступні вибори йти не буде, а замість себе «делегує» свого замісника Петрова Сергія Геннадієвича, який за дивовижним збігом обставин є його похресником. Ну та це не головне, в українській політиці ще й не таке трапляється.
Головне, що, хто б не став, новим селищним головою, йому слід розуміти, що з такими успіхами попередника, не впасти в багнюку обличчям перед виборцями, буде ой як непросто!
Успіхів, здоров’я  і достатку Всім нам у Новому році! З Наступаючим Вас, шановні!   

15 грудня 2017, 21:41 | Блог: SKARM

Інші записи автора




1. Ne geroy Ukrain / 15 грудня 2017, 22:03 Цитувати
читачам цього посту раджу прочитати підсумки року 2016 и зрівняти результати роботи селищної ради...
Автору- судити слід за справами, а не хто кому доводиться, а справи не стоять на місцґ і рухаються в сторону явного покращення життя селища, як буде далі, глянемо в кінці 2018 року!
2. skarm / 16 грудня 2017, 12:37 Цитувати
А от тут Ви неправі. Рідня-це добре, але коли всі родичі працюють в одній установі, це вже злочинне угрупування, щось на зразок сицилійської мафії. А Сицилія, один з найбідніших регіонів Італії.
А якщо установа ще й державна, то і взагалі, чудове середовище для розвитку корупції.
3. Ne geroy Ukrain / 16 грудня 2017, 12:54 Цитувати
Ну, це Ви вже, шановний, загнули, мафія, Сицилія... добре хоч якудзу з тріадою не згадали...
Я вважаю, що в селищі робота по благоустрою ведеться і результати налице, а хто кому Рабінович, то не так важливо...
Згадайте період правління Чорної, вона наче нікому родичкою не була, а толку?
4. Ltava / 16 грудня 2017, 15:14 Цитувати
3.Ne geroy Ukrain
«Згадайте період правління Чорної, вона наче нікому родичкою не була, а толку?»

У неї був зовсім інший бюджет та основні сили вона потратила на боротьбу з свинокомплексом хоча могла як вошкодериха з таранушичем не безкорисливо його захищати :))
5. Ne geroy Ukrain / 16 грудня 2017, 15:57 Цитувати
Ltava, вы з якого дуба впали? Чорна була свинокомплексом делегована на посаду мэра Біликів, якщо не в курсі справ, то хоч не смішіть мої тапки...
6. Ltava / 16 грудня 2017, 16:05 Цитувати
5.Ne geroy Ukrain
« делегована на посаду мэра »

Делегована була якась ОСІМЕНІТЕЛЬ , якщо не помиляюся , А Чорна гавкалася , може не так сміливо як комусь хотілося але краще інших патріотів :))
7. Ne geroy Ukrain / 16 грудня 2017, 17:04 Цитувати
драстуйте, а Чорна і осіменітель, то хіба не одна людина по вашому?!
Ну ви, блін, дайотє!

Вельмишановна,Ltava, можливо ви путаєте Ірину Чорну з Лідією Чернигою, тоді все на свої місця стає, а вам я повторю-якщо не в курсі справ, так не смішили б....
8. Ltava / 16 грудня 2017, 17:29 Цитувати
7.Ne geroy Ukrain
«можливо ви путаєте Ірину Чорну з Лідією Чернигою»

:)) Лідію ні з ким не попутаєш :)) Ще за часів ЇЇ"роботи " в адміністьрації :))
9. Ne geroy Ukrain / 16 грудня 2017, 17:40 Цитувати
ну, а Чорна тут при чім? Чи ви втрутились тільки щоб полялякати?
10. Ltava / 16 грудня 2017, 17:41 Цитувати
9.Ne geroy Ukrain
«а Чорна тут при чім? »

Ви ж мені нагадали :)) Спогад був прикольний :))
11. Ne geroy Ukrain / 16 грудня 2017, 18:08 Цитувати
а я так і пойняв, шо аби не мовчки...
12. skarm / 16 грудня 2017, 18:57 Цитувати
Ne geroy Ukrain, тріади то вже справді занадто, але те що «кумівство» у владі, до хорошого не доводить, я думаю вже всі побачили на прикладі Ющенка В.А. Ви його кума пам?ятаєте?
А роботи, так, ведуться, стан селища ЗНАЧНО покращився, але ж якщо порівнювати з тими самими Санжарами, то до їхнього рівня ще далеко, хоча різниця між нашими селищами, не така вже й велика...
13. Ne geroy Ukrain / 16 грудня 2017, 20:46 Цитувати
так навіщо ж рівняти Білики й Санжари? Якщо я нічого не путаю, то Санжари-районний центр, от і рівняйте їх з Кобеляками.. якщо вже на те пішло, давайте зрівняємо Білики й Руденківку, то де краще на ваш погляд?

А про кумівство й говорити нічого, іноді НЕ КУМИ творять такі речі спілно, що тільки диву даєшся...
14. don / 16 грудня 2017, 23:03 Цитувати
Ненормативна лексика
13.Ne geroy Ukrain
«давайте зрівняємо Білики й Руденківку, то де краще на ваш погляд?»

Шо то хуйня, шо это хуйня
15. Ne geroy Ukrain / 17 грудня 2017, 02:28 Цитувати
ага, шо те, шо это- шо don, шо Санжари
16. skarm / 17 грудня 2017, 11:02 Цитувати
don, а от цікаво, де на твою думку, в Кобеляцькому чи Новосанжарському районі не "х....", де все безхмарно і немає проблем ?
17. skarm / 17 грудня 2017, 11:12 Цитувати
13.Ne geroy Ukrain
«А про кумівство й говорити нічого, іноді НЕ КУМИ творять такі речі спілно, що тільки диву даєшся...»

Тут цілком згоден.
13.Ne geroy Ukrain
«так навіщо ж рівняти Білики й Санжари? Якщо я нічого не путаю, то Санжари-районний центр, от і рівняйте їх з Кобеляками.. якщо вже на те пішло, давайте зрівняємо Білики й Руденківку, то де краще на ваш погляд?»

Я порівнюю потенціали, а по цьому показнику Білики ближче до Санжар, ніж до Руденківки. Поясню чому:
1) приблизно рівна кількість населення
2)рекреаційні можливості
3)наявність транспортного сполучення
4)наявність підприємств
5)планування центру, більш до міського типу, ніж в Руденківці.
До речі, по Біликах, бродять чутки, що чи то "АВК", чи то «Рошен» цікавляться комлексом колишнього МКК. Цікаво, такі чутки доходили до керівництва селищної ради ?
18. Ltava / 17 грудня 2017, 11:19 Цитувати
16.skarm
«де все безхмарно і немає проблем ?»

Нажаль таких територій не знаю , у кожного "свої таракани" ,хоча мабуть сьгодні у Кобеляцькому більше безвладдя :((
19. Ne geroy Ukrain / 17 грудня 2017, 13:52 Цитувати
Про цікавість до МКК не знаю, та й керівництво колишнім комбінатом знаходиться не в Біликах... А от щодо рейдерського захоплення свинокомплекса людьми Авакова чутки ходять...
20. skarm / 18 грудня 2017, 18:38 Цитувати
Ну а я навпаки, про свинокомплес ні сном ні духом, а от щодо продажу МКК за борги "Гадячсиру", то про це вже пишуть скрізь Посилання на eizvestia.com
21. Адекватник / 18 грудня 2017, 19:12 Цитувати
Та хрен з ним з тим МКЗ, скоро вже таке очікує і всю Україну.
22. Ne geroy Ukrain / 18 грудня 2017, 19:16 Цитувати
Skarm, в цій статті ні слова про МКК, а Гадячсир- це не один білицький завод!
23. Адекватник / 18 грудня 2017, 19:16 Цитувати
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
24. Адекватник / 18 грудня 2017, 19:18 Цитувати
Цікаво, чи нинішні грамотєї побачать, що Тарас писав "на Україні". Видно мову погано знав?
25. Ne geroy Ukrain / 18 грудня 2017, 19:35 Цитувати
ех, а так було добре, тихо без Адекватника, ми тут по ділу спілкувались і тут откуда не возьмись появился...
26. Ltava / 18 грудня 2017, 20:30 Цитувати
25.Ne geroy Ukrain
«ех, а так було добре, тихо без Адекватника, »

не затикайте рота демократії :)) Опонуйте :))
27. Ltava / 18 грудня 2017, 20:32 Цитувати
23.Адекватник
«Чорніше чорної землі
Блукають люди, повсихали
Сади зелені, погнили
Біленькі хати, повалялись,
Стави бур’яном поросли.
Село неначе погоріло,
Неначе люде подуріли,
Німі на панщину ідуть
І діточок своїх ведуть!..»

Все , стаєм один біля одного на захист країни , Ви , як найдосвідчений , очолюєте те повстання !!!!!!!!! Смерть ворогам ! Героям слава !

Змінено 18.12.2017, 20:34
28. Ltava / 18 грудня 2017, 20:35 Цитувати
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
29. Седой / 18 грудня 2017, 21:01 Цитувати
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
30. Адекватник / 18 грудня 2017, 21:53 Цитувати
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
31. Адекватник / 18 грудня 2017, 21:55 Цитувати
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
32. Ne geroy Ukrain / 18 грудня 2017, 21:57 Цитувати
Вельмишановні і ясновельможні громадяни тролі, ви б не собачилися, а свою думку з приводу теми статті висловили, а то як кажуть, много текста,а толку нуль!
33. Адекватник / 18 грудня 2017, 21:58 Цитувати
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом[/h]
34. don / 18 грудня 2017, 23:12 Цитувати
23.Адекватник
«Остатні продають штани..."»

Тоді наче під Росією були
35. don / 18 грудня 2017, 23:14 Цитувати
31.
«Вельмишановні і ясновельможні громадяни»

Я лічно почуствував уваженіє
36. Ne geroy Ukrain / 19 грудня 2017, 07:16 Цитувати
пріятна слішать
37. Адекватник / 19 грудня 2017, 09:15 Цитувати
Ану, закрутіть тут ще гейропейський роман.
38. Ne geroy Ukrain / 19 грудня 2017, 13:01 Цитувати
по собі не судіть, будь ласка, працівний...
39. skarm / 19 грудня 2017, 23:18 Цитувати
Ne geroy Ukrain, щодо МКЗ, він же входить до складу «Гадячсиру» і значить теж виставлений на продаж за борги, і до речі, було приемно поспілкуватися з розумною людиною і почути думку про статтю. А Ltavi дякую за активність. З Наступаючим Вас! Усього найкращого в Новому році!
40. Ltava / 20 грудня 2017, 06:17 Цитувати
39.skarm
« А Ltavi дякую за активність. »

Я Вам у 2018 році ще покажу !!! :))
41. Ne geroy Ukrain / 20 грудня 2017, 06:56 Цитувати
Skarm, на МКК у мене працюють знайомі хлопці, то вони тримають в курсі справ- якби мали бажання керівники Гадячсиру продати МКК, то вже давно продали!
Дякую й Вам за статтю про селище та добрі слова!
З наступаючими святами, на все добре!
42. prorok / 26 грудня 2017, 06:49 Цитувати
Яка чудова стаття!Дуже приємно, що в Біликах є люди, які вміють об"єктивно аналізувати ситуацію. Підтримую кожне слово! Дякую діючій владі за плідну роботу, бажаю в рази примножити ці результати в 2018 році! Дякую автору статті, ціную та поважаю Вашу думку! Вітаю з наступаючими святами всіх біличан! Наснаги всім нам та єдності!

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.