«Лелеки» «на класі» виграли матч і весь чемпіонат

«Лелеки» «на класі» виграли матч і весь чемпіонат

У минулі вихідні були зіграні останні матчі чемпіонату Царичанської громади з футзалу. Оскільки турнір мав статус «відкритого», у ньому взяли участь і команди з інших громад.

У футбольній лексиці є такий вираз — «Перемога на класі». Це — коли переможець окремої гри, а то й цілих змагань, виграє без надзусиль, просто за рахунок вищої майстерності.

Саме так можна охарактеризувати виступ у тірнірі 2021 року футзального колективу «Лелеки», що представляв у чемпіонаті невеличке село Рудка. «Лелечани» ще задовго до останнього туру змагань оформили чемпіонство. І в останній грі проти «Динамо» їм уже не потрібно було напружуватися, аби вирішити якісь турнірні завдання. А «динамівці», навпаки, у разі перемоги над чемпіонами отримували шанс зайняти друге місце.

Але інтриги в звітному матчі не було. «Лелечани» ніби й не напружувалися, не рвали жили й ноги, а спокійно перемогли. Причому, забивали вони свої голи в основному після проведених багатоходових комбінацій, отримуючи насолоду від гри. Рахунок 24:14 на користь «Лелек» говорить про абсолютну перевагу. Причому, здобуту на вже названому класі.

У інших матчах останнього туру теж сенсацій зафіксовано не було. «Мир» спокійно виграв у «Залелії», а «Поліція» — у ветеранів, «Оріон» у більш-менш рівному поєдинку поступився «Свободі».

По завершенню туру відбулася церемонія нагородження команди переможців, призерів та кращих гравців.
Спочатку організатори відзначили кращих гравців у кожній з команд-учасниць.

У «Миру» — це Володимир Коба, у «Свободи» — Артем Палюх, у «Оріона» — Олексій Грива, у «Лелек» — Сергій Чуйко, у «Поліції» — Сергій Крамаренко, у «Динамо» — Павло Мацак, у Ветеранів» — Євген Рябека, у «Залелії» — Андрій Рябека.

А ось під час вручення призу кращому бомбардиру турніру стався кумедний інцидент. Справа в тому, що кращих бомбардирів цьогоріч виявилося двоє. Одразу два футзалісти, Олександр Пелих «із Поліції» та Євген Васько із «Лелек», забили в ході чемпіонату по 54 голи. Таке трапилося вперше за багато років. А приз то був один. Його вручили Пелиху, Васько свою відзнаку отримає дещо пізніше. Кращим воротарем турніру був визнаний Олег Любчич із «Лелек».

Представник команди «Лелеки» від імені всіх футзалістів попрохав висловити подяку за постійну фінансову та організаційну допомогу клубу китайгородському сільському голові Сергію Турському та підприємцю Юрію Любчичу.


Автор: Володимир Тимошенко
26 березня 2021, 16:45 | Царичанка | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.